Urgert CalvinMet zijn soort alles-of-nietspoging om de drie punten binnen Zoetermeer te houden, kreeg DWO-trainer Richard Urgert uiteindelijk alles en blijven de spelers van DWO nog volledig in de race om de derde periodetitel binnen te halen.

Een dag voor de wedstrijd tegen Kagia uit Lisserbroek was de mededeling van het DWO-bestuur om met de allermodernste technologieën veldverwarming onder het hoofdveld aan te laten leggen, het gesprek van de dag in het begin van de nieuwe aprilmaand. Spelers van beide elftallen hadden voorlopig niets aan die mededeling en werden gedirigeerd naar het prachtige kunstgras van de Westerparkers aan de andere zijde van het fraaie DWO-complex. Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Johan Cruijff kwamen de mannen uit Lisserbroek sneller uit de startblokken dan hun collega’s uit Zoetermeer. Na vijf minuten spelen resulteerde dit in een goede mogelijkheid voor de nummer twee op de ranglijst om op voorsprong te komen, maar paal en DWO-doelman Wilmar Harmes voorkwamen een vroege achterstand. Zonder tot echt hoogstaand voetbal te komen, creëerden beide elftallen in de eerste helft enkele mogelijkheden, waarbij de kopbal van Delano Plomp na een half uur spelen na een goede voorzet van Lester van der Werff zeker doel had moeten treffen.

De tweede helft werd het bekijken meer dan waard. Na een tiental minuten kon Tijs van der Schinkel van Kagia zijn ploeggenoten op een 0-1 voorsprong schieten, nadat scheidsrechter Wigleven een schot van een DWO speler dermate van richting liet veranderen, waardoor de scheids gelijk de assist op zijn naam kon laten bijschrijven. Terwijl DWO moeite had om door de verdediging van Kagia heen te breken was het Kevin Mbemba, op randje buitenspel, die Kagia-doelman Sander van der Niet het nakijken gaf en DWO terug in de wedstrijd schoot. Met een gelijkspel zouden beide elftallen niets opschieten waardoor DWO-trainer Urgert in de laatste 15 minuten besloot risico te nemen en een verdediger naar de punt van de aanval te schuiven. Raakte Romano Seedorf tien minuten voor het einde van de wedstrijd nog de lat, enkele ogenblikken later was het voor DWO wel raak nadat Calvin Urgert uit een scrimmage voor het doel van Kagia tot grote blijdschap van iedereen die de Zoetermeerders een warm hart toedraagt de bal het doel injoeg. Grote vreugde bij de DWO-ers maar tegelijkertijd bezorgdheid bij iedereen op het veld doordat Kagia doelman van der Niet na de scrimmage zich dermate blesseerde dat hij zelfs noodgedwongen het veld moest verlaten.  Na de voorsprong herstelde DWO zijn eerdere opstelling en gooide alles weer op slot. Kagia probeerde vervolgens nog voetballend de stand gelijk te trekken, maar het ontbrak hen aan de alles-of-nietstactiek die de DWO-ers daarvoor wel hadden toegepast.

Door de overwinning is DWO weer een plaatsje op de ranglijst gestegen en draait nog steeds mee in de derde periodetitelstrijd. Komende zaterdag moet DWO daarvoor wel eerst naar Koudekerk om daar de drie punten binnen te halen.