fc zoetermeer 3Afgelopen zondag moest FC Zoetermeer thuis aantreden tegen CKC uit Rotterdam in de 3de klasse C. Er stond veel op het spel voor FCZ. Bij winst zou het weer meedoen om de titelstrijd.

FCZ begon sterk aan de wedstrijd. De eerste 15 minuten waren voor FCZ met een aantal grote kansen maar de paal en lat stonden in de weg. Na het eerste kwartier kantelde de wedstrijd. CKC kwam beter in zijn spel en ging compacter spelen waardoor FCZ minder ruimte kreeg. FCZ werd al maar zwakker en CKC rook zijn kansen. FCZ kreeg ook de nodige kansen maar was te slordig in de afronding. CKC speelde slimmer en in de 30ste minuut wisten ze de score te openen. Met die stand leken de ploegen ook de rust in te gaan maar vlak voor de pauze kreeg FCZ een makkelijk gegeven penalty. John den Dulk zorgde voor de 1-1.

De 2de helft begon matig maar beide ploegen kregen wel wat kansjes. Naarmate de 2de helft vorderde werd CKC al maar sterker. Dat kwam ook deels doordat FCZ te slordig speelde en zich te vaak liet terug zakken. In de 67ste minuut was het dan ook CKC dat terecht op voorsprong kwam. Een goede aanval zorgde ervoor dat de spits van CKC vrij voor doelman Rodger Takken kwam te staan en hij faalde niet (1-2). FCZ probeerde wat het kon en kreeg ook nog in de 80ste minuut twee grote kansen op de gelijkmaker. Een schot op de lat en een fraaie redding van de keeper van CKC zorgde dat het 1-2 bleef. FCZ bleef wel voor de gelijkmaker gaan maar faalde telkens in de afronding. Toen Mitchell van Alem ook nog eens in de laatste minuut de rode kaart kreeg(2x geel) was het drama compleet voor FCZ. De vrije trap die daarop volgde (net buiten de 16) ging fantastisch de kruising in en de arbiter floot meteen af. Eindstand 1-3.

FCZ zakt af naar de vijfde plek en heeft nu 6 punten achterstand op koploper Antibarbari. Volgend weekend wacht FCZ  de uitwedstrijd tegen Stolwijk.

Opstelling: Rodger Takken, Jos Nagel, Tieme Kamphuis, Yannick Nyanor, Billy Oudshoorn, Mitchel van Allem, Steven de Jongh, John den Dulk en Jessy Nauman.

Verslag: Rewin Hoeblal.