GKRT2015 2016 3 Benjamins Kuikens PrijswinnaarsAfgelopen zaterdag vond in de schermzaal aan het Speulderbos de 3e editie plaats van de jaarlijkse jeugdcompetitie op het wapen Degen om de Gerda Kardolus-Rolving Trofee. Een Zoetermeers initiatief om de nationale schermjeugd extra officiële en kortdurende wedstrijden te bieden ter stimulering en verhoging van het niveau.

Ditmaal waren er naast de eigen afvaardiging deelnemers uit Den Bosch (SC Den Bosch), Heemskerk (Maestro’s Klup) en Leiden (AEW).
Bij de jongste jeugd (Kuikens) die ’s morgens aantrad, werden Sep Gelauff en Tommy Lin van AEW respectievelijk 3e en 2e. Met zijn flamboyante stijl eindigde de 7-jarige Frederik Remmen van Zaal Kardolus net als de vorige keer op plaats 1.

Brons

Zijn oudere broer Maurits, die eveneens bij Kardolus schermt en kort geleden in Duitsland nog op een groot internationaal toernooi 3e werd, had bij de Benjamins zijn zinnen eveneens op goud gezet maar had niet helemaal zijn dag. Hij moest uiteindelijk genoegen nemen met het brons. Het zilver was voor Jesse Pieper (AEW), winnaar van de vorige twee edities, en het goud voor Cas Dekkers (SC Den Bosch), die overtuigend de finale won.

Sportieve rivaliteit

Kimon Plaisir en Marissa van Beek van Zaal Kardolus behaalden achtereenvolgens 5e en 6e plaats, waarmee Marissa de hoogst eindigende schermster werd. Sacha en Wessel Waaijer die nog maar kort wedstrijd schermen, wisten zich ook keurig te klasseren.

Bij de Pupillen ’s middags ontbrak deze keer helaas een Zoetermeerse delegatie, maar spanning was er genoeg. De sportieve rivaliteit was groot, de schermcapaciteiten lagen dicht bij elkaar. Eerste werd de 14-jarige Damiano Marsili van AEW, gevolgd door Guy Huegenin van Maestro’s Klup. Emma Enderman (AEW), de enige vrouwelijke deelnemer binnen het mannelijk geweld, werd fraai derde. De finale van de competitie vindt plaats op zaterdag 25 juni a.s. De toegang is gratis.

Lezers die nieuwsgierig zijn geworden naar de schermsport, zijn welkom voor een proefles in Kardolus Schermschool.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-