2016 04 06Na de vorige competitiedag stonden Doing E1 en Doing E2 allebei bovenaan: Doing E1 in de 2e klasse en Doing E2 in de 3e klasse van regio West. Zaterdag 2 april speelden beide teams twee wedstrijden op de voorlaatste competitiedag in Katwijk.

Doing E1 had aan het begin van de dag een positief doelsaldo van +123 en dat wilden zij graag nog wat uitbreiden. De eerste wedstrijd tegen nummer 2 Kampong Wheely’s verliep wat dat betreft geslaagd. Spelers hadden duidelijk oog voor elkaar en hun handelingssnelheid was hoger dan die van de tegenstander. Nadat het met de rust al 10-0 was kregen ze in de tweede helft na een paar wissels iets minder kansen. Hoewel de afronding voor de goal nog niet altijd optimaal was, was het met een eindstand van 14-0 wel ruimschoots voldoende voor de winst.
De tweede wedstrijd van de E1 tegen Kennemer Keien E2 was evenmin erg spannend, maar dankzij het compacte verdedigen en goede keepen van de tegenstander moest  Doing toch zijn best doen om de ballen in het doel te krijgen. Uiteindelijk bleek dat met een eindstand van 18-0 ook goed te zijn gelukt.

Omdat de krachtsverschillen in de 3e klasse dit jaar erg groot zijn begon Doing E2 de dag met een redelijk eentonige wedstrijd tegen Haag ’88 E1: ruststand 12-0, eindstand 19-0. Zij maakten op verschillende manieren een flink aantal goals; van veraf en dichtbij, en zowel met hand- als T-stick.
De tweede wedstrijd tegen het thuisspelende Catwyck E1 was erg spannend en in elk geval voor Doing de leukste van de dag. Bij de rust stonden ze weliswaar met 3-2 voor, maar Catwyck kreeg ook veel kansen. Dankzij een paar schitterende reddingen van Esther kwam Doing E2 gelukkig niet op achterstand. In de tweede helft waren ze scherper en werd er beter geblokt, waardoor ze verder konden uitlopen naar een eindstand van 6-3. Rick maakte deze wedstrijd 5 goals en Erika 1.

Ferry was deze dag de productiefste Doing E-hockeyspeler met 19 goals, op de voet gevolgd door Rick met 16. Johan volgde op respectabele afstand met 10 goals, Erika maakte er 6, Boyan 3, en ook Karin deed met 3 T-stickgoals weer lekker mee.

Al met al was het een zeer positieve dag voor de elektrische rolstoelhockeyers van Doing. De sfeer onder de spelers, begeleidingsstaf en supporters was weer uitstekend, en er werd sportief én goed gespeeld.