568A8160Jay Weber werd ook deze wedstrijd weer stevig aangepakt door zijn tegenstander

De vraag voorafgaande aan de wedstrijd Lyra – DSO was of de ploeg uit Zoetermeer zich zou kunnen herstellen van de slechte resultaten van de afgelopen weken. De uitslag maakt pijnlijk duidelijk, dat de neerwaartse spiraal niet gestopt kon worden. Lyra won afgetekend met 6-0.
De technische staf van DSO zal zich na de wedstrijd van zaterdag flink achter de oren krabben en zich afvragen waar het mis is gegaan. In de afgelopen vier weken moest het team achttien doelpunten incasseren en wist het zelf maar vijfmaal het net te vinden.
De ploeg van trainer Faizel Soekhai heeft de laatste maanden te maken met een behoorlijk aantal blessures, niet fitte spelers, maar geldt dit niet voor iedere ploeg? Het mag dan ook geen excuus zijn voor het getoonde spel. Tegen de verwachting in kon Soekhai zaterdag wel beschikken over Jay Weber. Vorige week zag het er naar uit dat Weber misschien wel zijn laatste wedstrijd van het seizoen had gespeeld. ,,We waren bang dat er een enkelband gescheurd zou zijn, maar gelukkig viel de schade mee”, liet Weber na afloop weten. Afgelopen dinsdag verscheen hij tegen alle verwachtingen in toch op het trainingsveld en kon hij ook aantreden bij de wedstrijd tegen Lyra. De eerste helft kenmerkte zich door zeer voorzichtig spel van beide kanten. Het leek erop dat de ploeg van Faizel Soekhai als ook de formatie van Corné van Doorn bang waren tegen een achterstand aan te lopen. De eerste helft werd dan ook afgesloten met een 0-0 stand.
Na de thee kreeg het publiek waarvoor het naar het sportpark was gekomen. De tweede helft was net begonnen toen Jay Weber werd neergehaald in het strafschopgebied. In plaats van de bal op de stip te leggen beoordeelde scheidsrechter Honsbeek dit als een schwalbe, tot ergernis van de Zoetermeerse bank. Binnen vijf minuten waren de rollen omgedraaid en stonden de Westlanders al met 2-0 op voorsprong. Wat DSO ook probeerde, het lukte niet. Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft werd ook nog de 3-0 gescoord en was dit ‘de nekslag’ voor DSO. Hierna was nagenoeg elke aanval van Lyra goed voor een doelpunt. Na negentig minuten spelen hadden de Westlanders zes keer het net weten te vinden. DSO is inmiddels afgezakt naar een vijfde plaats en ziet daarmee ook haar kans op een vierde plaats, een kans op nacompetitie, slinken.

Tekst en foto: Eric de Wit