sv oosterheemAfgelopen zaterdag moest SVO het thuis opnemen tegen het hoger geklasseerde v.v Leiden. Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd. Al in de eerste 5 minuten lieten beide ploegen twee grote kansen onbenut. De derde kans voor SVO was raak. Na klungelig verdedigen rond de 16 meter van v.v Leiden kwam de bal plots voor de voeten van spits Brian van Klaveren. Met een prachtig boogbal wist hij de keeper van v.v Leiden te verschalken. Na zeven minuten spelen stond de 1-0. al op het scorebord.

V.v Leiden voerde de druk vervolgens op en kreeg de nodige kansen. Na twaalf minuten spelen stond het weer gelijk door een schitterende schot net buiten de 16 meter. SVO liet zich niet kennen en ging stug door met aanvallen. Vijf minuten na de 1-1 van v.v Leiden maakte SVO alweer de 2-1.Een prima uitgespeelde aanval werd beheerst afgerond door Mark van Domburg. In de 30ste minuut kreeg SVO nog een dot van een kans op de 3-1 maar helaas stond de lat in de weg.

De tweede helft begon SVO erg matig. Bij de eerste de beste echte aanval van v.v Leiden stond het alweer 2-2. SVO begon pas na de 2-2 weer te spelen zoals in de eerste helft en dat leverde de nodige kansen op. Helaas voor SVO zag de arbiter een overduidelijke handsbal in het strafschotgebied van v.v Leiden niet (min62), anders had het wellicht al op 3-2 gestaan. Maar de 3-2 kwam er alsnog. Een perfect opgebouwde aanval werd goed afgerond door Jasper van Vliegen. Beide ploegen kregen nog wel de nodige kansen maar schoten op de lat en sterk keeperswerk zorgde ervoor dat de eindstand op 3-2 bleef in het voordeel van SVO.

Op 23 april krijgt SVO Haagse Hout op bezoek.

Opstelling: Tim Wigchers, Michel Drenth, Rick Prins, Michael Jongejan, Jasper van Vliegen, Dave Elderhorst, Timothy van Leeuwen, Mark van Domburgh, Jeffrey van Dokkum, Fabio van Hek en Brian van Klaveren.

Verslag: Rewin Hoeblal