VF2A2076 e mix toernooi 2016Zondag 10 april nam karatevereniging Tomo no kai met een grote groep leerlingen deel aan de Wado WKFN Open Kata Cup in Almere. Het wedstrijdteam van de vereniging bereidt zich voor op deelname aan de EK karate, die eind september in Rotterdam zal worden gehouden, deze wedstrijd was dan ook een prima meetmoment om naar toe te werken. In de afgelopen maanden is veel aandacht besteedt aan de technische uitvoering van de kata, maar op een wedstrijd komt hier natuurlijk nog de nodige wedstrijdspanning bij! De kata in het Wado karate zijn vaste vormen, met aanvallen en verdedigingen, die door de beoefenaar individueel wordt uitgevoerd. Naast de technische uitvoering is ook het ritme in de kata, de afwisseling tussen kracht en ontspanning en gevechtshouding van groot belang.

In Almere behaalden van de 20 deelnemers van Tomo no kai er 15 een podiumplaats, een prima prestatie volgens tevreden leraar Mark Neijssel.

VF2A1830 e mix toernooi 2016 VF2A1933 e mix toernooi 2016
VF2A2168 e mix toernooi 2016 VF2A2170 e mix toernooi 2016

 

1e plaats: Diwesh Bhoera, Rahul Bhoera, Alain Manche, Marjolein de Heer, Inge Zevenbergen, Martha Pelkman, Mark Neijssel

2e plaats: Sem Raunegger, Matthijs de Jong, Roy Dukker, Lindsay Sinniah, Shanna de Bruijn

3e plaats: Jeremy Neijssel, Serena Krijts, Robine Neijssel

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-