Afgelopen woensdag ging het jaarlijkse Schoolvoetbaltoernooi Zoetermeer 2016 weer van start. Het toernooi werd gehouden op de velden van DSO, DWO, FCZ en nieuwkomer SVO.

Het toernooi is een jaarlijkse traditie in Zoetermeer met elk jaar weer meer deelnemers. Dit jaar waren er maar liefst 2070 deelnemers over 238 teams. De beste 4 teams van iedere klasse mochten door naar de districtsfinale op 1 mei. Waarna op 18 mei de regiofinales worden gehouden en uiteindelijk wordt de finale Schoolvoetbaltoernooi gehouden in Zeist op 22 juni. Overigens ging geen enkel team met lege handen naar huis. Elk team kreeg als beloning een mooi vaantje mee.

De wedstrijden werden gehouden onder leiding van studenten van Sport & Bewegen van het ID College, Stedelijk College en het ONC Parkdreef.

13 4 2016 1603 13 4 2016 1621
De meiden van groep 7, Prinses Margrietschool  

 

Helaas kon het toernooi niet worden afgemaakt. Het toernooi begon weliswaar maar prachtig weer maar rond 16:30 begon het hevig te onweren en te hagelen op de velden van DSO en DWO. Bijzonder was wel dat op hetzelfde moment de zon nog scheen op de velden van FCZ en SVO. Uit veiligheidsoverwegingen werd besloten om de wedstrijden bij DSO en DWO stop te zetten. De planning is om de resterende wedstrijden af te werken op 20 april.

Uitslagen die wel gespeeld zijn :

Meiden groep 7-8 Meiden groep 5-6
1ste plaats : Het Groene Hart 1ste plaats : Prins Clausschool
2de plaats : Prins Clausschool 2de plaats : Prins Florisschool
3de plaats : Piramide 3de plaats : Oranjerie
4de plaats : De Regenboog 4de plaats : Prins Florisschool 2

 

 Verslag : Rewin Hoeblal

-advertenties-

-goede doel-