fcz d8 kampioenDe gehele competitie was het erg spannend voor de jongens van de D8 van FC Zoetermeer. Het was geregeld stuivertje wisselen van koppositie. Volop spanning tijdens deze competitie, dus de strijd was niet zomaar gestreden. De nummers 1 t/m 5 konden in theorie nog kampioen worden. De druk was dan ook hoog , maar daar hadden de meeste kids geen last van , maar bij de ouders des te meer!

Zaterdag 23 april werd de laatste wedstrijd gespeeld tegen Neptunus-Schiebroek D4. Na 1 minuut stond er al 0-1 op het scorebord en de spanning was gelijk weg. Bij de rust stond het 0-3 en de kampioen ’s festiviteiten werden al opgestart .... echter de wedstrijd is pas gespeeld als het laatste fluit signaal heeft geklonken. Na de rust kwam Neptunus- Schiebroek gevaarlijk terug en het werd nog heel even spannend. 1-3 en diverse kansen voor Neptunus- Schiebroek.

Uiteindelijk moest Neptunus- Schiebroek toegeven en kon FCZ D8 nog 2 doelpunten maken. Eindstand 1-5!!

Bij het laatste fluitsignaal barstte het feest echt los en is de D8 van FC Zoetermeer officieel kampioen 2015-2016. Nu snel terug naar FC Zoetermeer, waar er nog even flink werd gefeest. Champagne, patat, en voor iedereen een mooie beker en oorkonde als aandenken van dit kampioenschap. Alle 15 teamleden van de D8, allemaal jongens van 11 en 12 jaar, waren present om lekker mee te feesten! Volgende week wordt nog één wedstrijd gespeeld, maar aan de uitslag van het kampioenschap kan dit niets meer veranderen.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.