568A8430

Jay Weber van DSO in duel met meerdere spelers van Be Fair

DSO snakte weer naar een overwinning. Het zag er aanvankelijk weer niet goed uit thuis tegen Be Fair, maar in de tweede helft stelde de ploeg van trainer Faizel Soekhai orde op zaken en won tenslotte ruim met 4-1 van Be Fair uit Waddinxveen.
Opnieuw zag DSO al vroeg in de wedstrijd het scorebord veranderen in het voordeel van de tegenpartij. Na twee minuten spelen beroerde verdediger Vincent Visser de bal met de hand en wees scheidsrechter Geerlings naar de elfmeterstip. Patrick Vermeulen had geen moeite met deze strafschop en zo keek DSO al vroeg in de wedstrijd tegen een 0-1 achterstand aan tegen Be Fair.
Beide ploegen speelden een zeer matige eerste helft waarin Be Fair nog de meeste kans had om de voorsprong te vergroten. De ploeg van Faizel Soekhai leek door de slechte periode na de winterstop het zelfvertrouwen verloren te hebben, maar wist zich in de tweede helft te herstellen. Na zo’n tien minuten spelen in het tweede bedrijf kreeg de Zoetermeerse ploeg meer vat op de wedstrijd en beloonde zich met vier doelpunten. De doelpuntenmakers waren Kamal Ait el Hadj, Vincent Visser (strafschop), Tim Lamboo en Mike Montanus. De door Faizel Soekhai ingebrachte A-spelers konden zich prima handhaven tijdens deze wedstrijd.
De medische staf van DSO krijgt het in de laatste fase van de competitie steeds drukker. Al vroeg in de wedstrijd moest Björn Blom de wedstrijd met een enkelblessure verlaten en het ziet ernaar uit dat hij de komende periode vanaf de tribune de wedstrijd(en) zal moeten volgen. Volgende week volgt de wedstrijd bij en tegen de koploper van de competitie SVC’08. De Zoetermeerders zullen alles uit de kast moeten halen om deze ploeg punten afhandig te maken en zo de jacht op de nacompetitie voort te zetten. Het bezet momenteel de vijfde plaats met twee punten achterstand op de nummer vier TAVV.

Tekst en foto: Eric de Wit