2B4A7045Afgelopen weekend hebben de atleten van HKS Zoetermeer goed gepresteerd in de eerste wedstrijd van de Dutch Run-Archery Cup. Run-Archery is een combinatie van veldlopen (cross country) en handboogschieten. Na het startschot lopen de deelnemers met de boog een ronde op het parkoers. Na deze ronde komen de atleten bij de schietplaats waar drie pijlen worden geschoten. De drie gele schijven moeten en mogen in willekeurige volgorde worden omgeschoten. Voor iedere misser dient de atleet een strafronde te lopen, waarna de wedstrijd vervolgd kan worden.

Bij de dames junioren was het een geheel HKS gekleurd podium met Vera Versteegh en Michelle Van Hillo op een gedeeld eerste plaats en een derde plaats voor Megan Camhuijsen. Bij de aspiranten wist Niels de Ruiter als kleine benjamin van de groep zijn eerste overwinning te behalen na afgelopen jaar sterke wedstrijden te hebben gelopen, maar net steeds zonder winst, was nu de winst zeker verdiend na goed loop- en schietwerk.
Bij de Heren junioren was de strijd als afgelopen seizoen weer groot en kon Wladek Zytkiewicz zich netjes met een 3e plaats verzekeren van een goede uitgangspositie voor dit verdere seizoen. Bij de Senioren waren Raymond Onink en David Stevenhagen niet opgewassen tegen het internationale geweld uit Frankrijk, Duitsland en Rusland en wisten respectievelijk als 15e en 17e te eindigen.

Al met al een zeer verdienstelijk eerste wedstrijd en een goed begin voor dit nieuwe Run-Archery seizoen.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 


 

-advertenties-

-goede doel-