foto 53415 1461350650

Afgelopen donderdagavond werd onder veel belangstelling de halve finales van de ADO Den Haag Netwerk Cup 2016 gespeeld op het terrein van FC Zoetermeer. Voor de pupillen van FCZ E1 was dit toch wel een hoogtepunt van het afgelopen seizoen. Logisch dat de jongens vooraf een beetje zenuwachtig waren ...

Door velen werd vooraf gedacht dat ADO wel eventjes over FCZ heen zou walsen. Maar niets was minder waar. FCZ E1 deed het voortreffelijk in de halve finales. ADO begon erg onstuimig aan de wedstrijd en wilde te graag korte metten maken met FCZ. Na een zenuwachtig begin lieten de pupillen van FCZ zien wat ze waard waren en boden uitstekend partij. ADO kwam dan ook gelukkigerwijs op voorsprong door een eigen doelpunt van FCZ. Een boeiende eerste helft werd afgesloten met een 2-0 voorsprong voor ADO.

FCZ ging in de 2de helft over van de bekende 3-3-2 systeem naar 3-2-3, waardoor FCZ beter in zijn spel kon komen. ADO kreeg het erg lastig met FCZ. Daar waar FCZ 1 maal per keer wisselde, was het ADO dat 4 maal per keer wisselde! De onverzettelijkheid van FCZ E1 was enorm en gezien het wedstrijdbeeld was de halve eindstrijd dan ook een finale waardig. Dat vond trouwens ook de coach van ADO Den Haag. Ondanks de vele kansen en strijd kon FCZ helaas de winst niet naar zich toe trekken en werd de wedstrijd afgesloten met een 1-3 overwinning voor ADO. Maar toch een puike prestatie van FCZ E1...!

Dinsdag 3 mei moet FCZ E1 alweer aantreden in de landelijke Finale van het Voetbaltalenten toernooi 2016 in Urk.

Verslag : Rewin Hoeblal