568A8980Mike Montanus (DSO) was een ware plaag voor de verdediging van SVC ‘08

In het zicht van de haven gaat Westlandia SVC’08 voorbij in de kampioensrace. SVC’08 was thuis niet bij machte om DSO zaterdag 2C, dat strijdt om de vierde plek in de competitie, van zich af te houden. In een wedstrijd waarin strijd de boventoon voerde, ging SVC’08 kopje onder. Op cruciale momenten in de wedstrijd werden doelrijpe kansen gemist zodat DSO, dat uit een counter wel eenmaal wist te scoren, uiteindelijk als winnaar van het veld stapte.

Dat SVC’08 een moeilijke wedstrijd tegemoet kon zien, wezen de statistieken al uit. In haar bestaan wist de fusieclub nog nooit van DSO te winnen. Tegenover het gemis van doelman Milco Vermeer, die goed werd vervangen door Joris van Harmelen en de geschorste aanvoerder Jeffrey van der Meer, stond de terugkeer van Marco Finklenberg en Angelo Ravensberg. SVC’08 kwam goed uit de startblokken en probeerde een vroeg doelpunt te forceren. DSO moest alle zeilen bijzetten om SVC’08 van zich af te houden en schuwde daarbij de harde duels niet. Dit leverde Dylan Ligeon al snel een gele kaart op na een keiharde charge op Angelo Ravensberg. SVC’08 had in die beginfase het beste van het spel. In de tweeëntwintigste minuut kreeg Angelo Ravenberg een levensgrote kans om SVC’08 op voorsprong te schieten toen Liam de Ruiter de bal panklaar teruglegde op de penaltystip. Zijn schot ging echter over het doel.

SVC’08 bleef de aanval zoeken en DSO beperkte zich tot het ontregelen van het tempo en loerde op de counter. In de vijfendertigste minuut leverde dit succes op voor de club uit Zoetermeer. Op de rand van buitenspel ontsnapte Mike Montanus aan zijn directe tegenspeler en schoof de bal beheerst lang de kansloze Joris van Harmelen: 1-0. Dit was voor DSO het sein om het accent nog meer op de verdediging te leggen en de nul heilig te verklaren. Na rust verscheen Rick Binckhorst bij SVC’08 in de ploeg ten faveure van Colin de Ruiter en moest SVC’08 op zoek naar doelpunten. Tot aan vandaag had het iedere thuiswedstrijd nog gescoord, dus leek de situatie zeker niet hopeloos. Maar veel veranderde er niet aan het spelbeeld. De druk op de DSO-verdediging werd weliswaar opgevoerd, maar uitgespeelde kansen voor SVC’08 leverde dit niet op. Sterker nog in de tweeënzestigste minuut kwam SVC’08 ontzettend goed weg. Bij een diepe bal was Mike Montanus eerder bij de bal dan de uitkomende doelman van Harmelen die hij kon omspeelde. Zijn schot was echter te wild en belandde op de paal in plaats van in het lege doel.
Zes minuten later leek deze misser DSO noodlottig te worden. Jerry Plat kopte een bal door in de doelmond waar de inkomende Stephen de Ruiter de bal kon inschieten. Maar ook deze poging ging over het doel. Hiermee was de koek niet op, want zowel DSO als SVC’08 verzuimden nog een 100% scoringskans te verzilveren.
SVC’08 nam alle risico’s om langszij te komen en leek in blessuretijd te worden beloond. Stephen de Ruiter kopte een voorzet tegendraads in en zag de bal al bij de paal binnen slaan. Maar met een noodsprong wist een DSO-verdediger de bal nog weg te werken. Zo nam DSO opnieuw de punten mee uit Wassenaar en treurde SVC’08, dat zeker een gelijkspel had verdiend, om het verlies van niet alleen deze wedstrijd, maar ook de koppositie en is het in de strijd om het kampioenschap afhankelijk geworden van een misstap van Westlandia.

SVC’08 – DSO, uitslag 0-1

Tekst: Jaap Lolkema