Ruim in de reservetijd pikten de spelers van Hazerswoudse Boys de voor hun broodnodige drie punten in, nadat Justin Meijer vanaf zeer grote afstand de bal het lege DWO doel in lobde. DWO kon daardoor met lege handen terug naar Zoetermeer en blijft door dit resultaat een grijze middenmoter.

Ginkel Wouter vanVoor DWO stond er niets meer op het spel. Voor Hazerswoudse Boys des te meer. Bij een overwinning werd de kans op nacompetitie voor behoud in de derde klasse een stukje groter. Het hoogtepunt van de wedstrijd was zeker de minuut stilte die door allen in het sportpark voorafgaande aan de wedstrijd in acht werd genomen ter nagedachtenis van het plotselinge overlijden van de vader van DWO-aanvoerder Mike Mulder. DWO, met rouwbanden spelend, begon gehavend aan de wedstrijd. Blessures en schorsingen hadden DWO-trainer Richard Urgert genoodzaakt enkele A-spelers op te roepen die zich gaandeweg de wedstrijd echter steeds beter aan het seniorenniveau konden optrekken. De eerste vijftien minuten waren voor de spelers uit Hazerswoude. DWO stond enigszins onder druk maar de gelegenheidsdefensie van DWO wist in deze fase uitstekend de aanvallen van de tegenstanders te pareren. In het laatste kwartier voor het rustsignaal kreeg DWO meerdere mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar de aanvallers van DWO misten in deze fase de scherpte om de Hazerswoudse Boys-doelman Ivo van Aalst te passeren.

Na het rustsignaal kwam DWO snel op voorsprong nadat Wouter van Ginkel op afstand Van Aalst volledig verraste door de bal in de linkerbenedenhoek te deponeren. Door deze voorsprong leek DWO op rozen te zitten en Hazerswoudse Boys op de doornen. De wedstrijd draaide echter volledig nadat Kevin Mbemba zijn tweede gele kaart incasseerde en DWO met tien man de voorsprong moest verdedigen. In de 60e minuut belandde een vrije trap van Roy van Leeuwen bij medespeler Ruben Windhorst die, met een voor DWO-doelman Milan Klein onhoudbare bal, de gelijke stand binnen tikte. Het verloop van de wedstrijd werd erg rommelig. Hazerswoudse Boys probeerde met wind mee en veel lange ballen de DWO-defensie onder druk te zetten, maar deze gaf deze middag weinig kansen weg. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Van Ginkel nog een goede mogelijkheid om DWO op voorsprong te schieten maar die mogelijkheid ging voor de Zoetermeerders verloren.

Terwijl iedereen met een gelijke stand vrede bleek te hebben was het ver in reservetijd middenvelder Justin Meijer, die vanaf 30 meter afstand Klein volledig verraste, door de bal met een fraaie lob over Klein heen het DWO-doel in te schieten. Hazerswoudse Boys kreeg de drie punten en DWO bleef met lege handen staan.
Komende zaterdag speelt DWO om 14.30 uur uit tegen Floreant.

Opstelling s.v. DWO:
Milan Klein, Emil Golshani, Wouter Bakker, Edwin van der Veer, Daniel Knijff, Jeroen Färber (60/ Delano Bunsee), Lester van der Werff, Calvin Urgert, Wouter van Ginkel, Delano Plomp, Kevin Mbemba.

 

Tekst: Rob Bakker

Op de Foto: Wouter van Ginkel

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-