waterpolo dames 3 5 16

Geen play-offs voor de Zoetermeerse waterpolodames. (Foto: Olaf Otten)

De Zoetermeerse waterpolodames van eersteklasser SG WZC gaan toch geen best-of-three spelen voor promotie naar de Eredivisie. Vanwege een herindeling van de competitie op het hoogste niveau heeft de KNZB na overleg met de Waterpolo Federatie Nederland (WFN) besloten om dit seizoen geen play-out te spelen. De Zoetermeerse ploeg blijft hiermee op de tweede plaats in de competitie van de Eerste Klasse  staan.

SG WZC verzekerde zich vorige week van de tweede plek in de Eerste Klasse, een positie die doorgaans recht geeft op een best-of-three met de nummer voorlaatst van de Eredivisie.
KNZB competitieleider Nico Borst: "Bij de Eredivisie dames hebben de nummers 9 t/m 12 van de Eredivisie kenbaar gemaakt volgend seizoen (2016-2017) geen gebruik te willen maken van het ticket voor de Eredivisie. Daarnaast hebben de daartoe gerechtigde teams uit de eerste klasse aangegeven niet in aanmerking te willen komen voor promotie naar de Eredivisie. Voor volgend seizoen wordt dan gekozen de Eredivisie dames uit acht teams te laten bestaan en de Eerste Klasse uit zestien teams, twee poules van acht”.

Scheidend SG WZC coach Ton Kloosterman: “In het geruchtencircuit hoorde ik al van deze situatie. Jammer dat onze ploeg niet goed op de hoogte is gehouden. Zo’n verandering heeft enorme invloed op keuzes die gemaakt worden. We hadden graag deze play-offs gespeeld. Dat was toch echt een bekroning op een prachtig seizoen geweest. Nadat we vorig jaar van de Tweede naar de Eerste Klasse promoveerden, werden we onverwacht Winterkampioen en eindigden we vorige week in de afsluitende competitieronde als tweede. Een daadwerkelijke promotie naar de Eredivisie zou wat snel gaan, maar zo’n best-of-three zou wel gaaf geweest zijn. Nu houdt het seizoen toch nog plotseling op en kunnen we langzaam afbouwen. De komende trainingen ligt de focus op ons Dames 2 team. Die spelen 21 mei de bekerfinale. Dan moet dat maar de kers op de taart worden."

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.


 

-advertenties-

-goede doel-