Voetbal - Vooraf beloofde het een spannende wedstrijd te worden tussen KMD en DSO. Twee ploegen die de punten heel hard nodig hadden, KMD om degradatie te voorkomen, de Zoetermeerse formatie om de nacompetitie te behalen. Hiervoor moesten ze wel blijven winnen. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd.

568A9973

Jersylee Riley probeert het met een afstandsschot.

DSO verloor in het eerste onderlinge duel in de slotminuut van de ploeg uit Wateringen, een wedstrijd die voor een groot deel bepaald werd door veel keepersfouten.

Persoonlijke fouten zorgden er zaterdag voor dat DSO het zich onnodig moeilijk maakte. Opnieuw was scoorde Mike Montanus, die de laatste weken goed in vorm is, voor DSO tweemaal. Nadat Julian Jenner, dit jaar overgekomen vanuit de jeugd, het derde doelpunt scoorde voor DSO, dacht de ploeg van Faizel Soekhai de buit binnen te hebben.

Toch was het Thom Vrijmoed van KMD die kort voor rust de spanning in de wedstrijd terugbracht door de 2-3 op het scorebord te zetten. Vrijmoed profiteerde van een verkeerd ingespeelde inspeelpass van doelman Ismaïl Oruc, waarna het voor de aanvaller niet moeilijk was om Oruc te passeren en de bal beheerst binnen te schieten.

Na de thee opnieuw een doelpuntrijke voetbalhelft. Thom Vrijmoed zorgde er opnieuw voor dat de ploeg uit Wateringen kansen zag om de broodnodige punten binnen te halen. Het voelde dat de ploeg uit Zoetermeer kwetsbaar was. Halverwege de tweede helft was het echter Vincent Visser die vanuit een vrije trap doelman Kuba Piasecki wist te verschalken. Soekhai drong er bij zijn ploeg op aan vooral te blijven voetballen. Toen ook Kamal Ait El Hadj twee minuten later raak schoot dacht het meegereisde publiek uit Zoetermeer dat de wedstrijd gespeeld was. Randy van Santen wist het in de laatste minuut nog spannend te maken door de stand op 4-5 te brengen.

Concurrent TAVV won haar wedstrijd tegen UVS. Hierdoor blijft het twee punten voorsprong houden op DSO, dat door deze winstpartij blijft meedoen voor de strijd om de vervangende periodetitel. De beslissing zal volgende week in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen vallen. DSO ontvangt dan HVC’10 op het sportpark Bentwoud en TAVV gaat op bezoek bij VDL. KMD – vorig jaar gepromoveerd naar de tweede klasse – zal nu via de nacompetitie degradatie moeten zien te voorkomen.

Tekst en foto: Eric de Wit