fcz braziliaans voetbal 1Braziliƫ is het land van de bal. Van sambavoetbal en voetballende jongens en meisjes, waar je maar kijkt. Altijd en overal. De allerbeste van de wereld komen uit Braziliƫ en ze hebben er zo veel goede voetballers dat je het Nederlands elftal wel 10 keer zou kunnen vullen. Neymar, Kaka, Dani Alves, Ronaldo, Romario, Ronaldinho, Pele, Thiago Silva. Allemaal wereldsterren van Braziliaanse bodem.

Braziliaans voetbal is het mooiste, beste, spectaculairste en meest technische voetbal van de hele wereld. Onnavolgbare passeerbewegingen, flitsende acties en weergaloze doelpunten. Dat is waar het Braziliaanse voetbal voor staat.

Kennis maken met het Braziliaanse voetbal

En wie wil zich nou niet even Neymar voelen, de Braziliaanse voetballer die voor FC Barcelona speelt. Afgelopen donderdag en vrijdag kon dit gewoon bij FC Zoetermeer! De jeugd kon eindelijk kennis maken met het Braziliaanse voetbal.

Ruim 40 voetballers hadden zich aangemeld om te gaan trainen volgens de filosofie van de Braziliaanse topclub Fluminense uit Rio de Janeiro. Om de skills te zien die hij/zij nog niet eerder had meegemaakt.

fcz braziliaans voetbal 2Braziliaans tenue

Na het aanmelden mochten de kids een Braziliaans tenue in ontvangst nemen om zich daarna in het zweet te werken, want net als in Braziliƫ was het bij FCZ ook bloedheet en scheen de zon volop. FCZ is het gewend om in de kleuren blauw en geel te spelen maar een heel veld vol in de Braziliaanse outfit was toch wel apart. De deelnemers kregen een gezonde lunch, fruit en versnaperingen gedurende deze dagen. En uiteraard werden er genoeg drinkpauzes ingelast. Als afsluiting werd er in de middag nog een voetbalquiz gehouden.

Als je binnenkort op de velden van FC Zoetermeer Braziliaanse bewegingen ziet, dan is het goed mogelijk dat deze speler heeft mee gedaan aan de Braziliaanse voetbal 2-daagse.

Na de ADO Den Haag Voetbaldagen heeft FC Zoetermeer weer een leuke activiteit op de kaart gezet, welke zeker herhaald gaat worden!

Verslag : Rewin Hoeblal ( met dank aan Peter Lieffering, sponsorcommissie FCZ).

-advertenties-

-goede doel-