danoneHet jeugdvoetbalteam van Castellum Palenstein is op 11 mei naar de regiofinales van de Danone Nationscup geweest bij voetbalvereniging Scheveningen. Onder leiding van buurtsportcoach van Palenstein, Johan Huurman, vertrok het team van 11 jongens en supporters per bus naar Scheveningen voor de wedstrijden. De Danone Nationscup wordt georganiseerd door de Richard Krajicek Foundation.

In de mooie rood-witte shirtjes van 'Sport en Spel Zoetermeer' ging het team gelijk perfect uit de startblokken, met 5-0 werd de Haagse Playground van Ketelveld verslagen! De tweede pot ging wat moeizamer, maar zij waren duidelijk beter dan Playground Hondius, 1-0.

De derde partij verliep wat minder fortuinlijk, van het Vermeerpark werd 1-0 verloren. Na de lunch, ook perfect geregeld door de RKF, werd de strijd aangegaan met Laakveld, duidelijk het beste team van deze poule. Deze pot eindigde in 0-0. Keeper Youri hield het team duidelijk op de been en er werd door iedereen voor iedere millimeter gestreden. Na overleg met de coaches, de scheidsrechter en de Krajicek Foundation werd besloten om deze wedstrijd over te spelen doordat er onduidelijkheid was ontstaan over een wel of niet toegekend doelpunt. Deze wedstrijd werd terecht verloren met 1-0, de pret was er niet minder om. De middag was geslaagd met een busreis, een zonnig, goed georganiseerd voetbaltoernooi, een hoop lol, spanning en sportiviteit, wat wil je nog meer als een jonge gozer van 12 jaar?

-advertenties-

-goede doel-