Het bleef lang spannend op de tribune en langs het veld van DSO. Er werd druk gebeld en geappt met de andere sportcomplexen om tussenstanden door te krijgen. Op deze laatste competitiewedstrijd in de 2e klasse C zouden, net als in de eredivisie, de beslissingen vallen voor kampioenschap, nacompetitie en degradatie.
568A9358De opdracht voor DSO was eenvoudig; winnen van de ploeg uit Hoek van Holland, HVC’10. Bij verlies van concurrent TAVV zou nacompetitie dan zeker zijn voor de Zoetermeerders. De ploeg van Faizel Soekhai en assistent Chaly Jones had deze boodschap goed begrepen en begon gretig aan de wedstrijd.
Dit resulteerde dan ook in een snelle voorsprong. Jeroen Heijdt maakte handig gebruik van de straffe wind die over de velden van sportpark Bentwoud waaide en verraste keeper Daniël van der Knijff met een prachtig afstandsschot vanaf de zijkant van het veld ter hoogte van de middenlijn. HVC’10 kwam vervolgens goed weg toen één minuut later Jersylee Riley op doel schoot. Daniël van der Knijff kon de bal met de toppen van zijn vingers nog net over de dwarslat krijgen. Toch kon hij niet voorkomen dat Mike Montanus hem voor de rust twee keer wist te passeren. Het publiek ging erin geloven, dat na de rust het verschil van zes doelpunten in doelsaldo tussen TAVV en DSO, gehaald zou worden. Het werd nog enthousiaster toen het bericht binnenkwam dat TAVV tegen een 1-0 achterstand was opgelopen.
Mede door de wind lukte het echter niet de stand verder te vergroten. Zes minuten voor tijd was het Jeroen Rensen die nog iets terug deed namens HVC’10. Inmiddels had de ploeg uit Ter Aar de stand weten om te buigen naar een 2-1 voorsprong en was het seizoen gespeeld voor DSO.


Tevreden
Trainer Faizel Soekhai van de Zoetermeerders kijkt tevreden terug op het gespeelde seizoen, een seizoen met een sterke opening, een dip na de winterstop, maar weer een ijzersterk einde van de competitie. DSO sluit de competitie af met een vijfde plaats. Soekhai: ,,Het is een hechte jonge en vooral enthousiaste ploeg waar ik komend seizoen graag verder mee wil bouwen.”

 

Foto: Faizel Soekhai , ook volgend seizoen van DSO, kijkt tevreden terug op dit seizoen
Tekst en foto: Eric de Wit

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-