Voetbal - Met 57 punten uit 25 wedstrijden werd r.k.s.v. DoCoS vorige week de onbetwiste kampioen in de derde klasse A. Gefeliciteerd! Als degradant uit de tweede klasse presteerde DWO het afgelopen seizoen wisselvallig. Na de trainerswissel in de winterstop leek het er even op dat DWO nog een periode zou pakken. Helaas kon het vlaggenschip niet aan deze verwachting voldoen. Zou DWO onder leiding van assistent-trainer Paul Janssen tegen DoCoS nog voor een stunt kunnen zorgen?

Plomp Delano

Het laatste duel van dit seizoen

Zo’n laatste thuiswedstrijd met niets meer op het spel behalve de eer wil je natuurlijk niet verliezen. Het seizoen met een goed gevoel afsluiten. Daar draaide het om. Scheidsrechter Kraak voelde deze sfeer prima aan en floot dan ook een uitstekende wedstrijd. Het eerste kwartier gebeurde er niets bijzonders op het keiharde hoofdveld met te lang gras. Rond de 20e minuut moest doelman Wilmar Harmes ingrijpen na een inzet van Melvin van Gent. Eén minuut later bood Lester van der Werff rechterspits Delano Plomp een niet te missen kans die echter huizenhoog over ging. Rond de 31e minuut eindigde de solo van uitblinker Mitchell Klein onverwachts in de bovenhoek: 0-1. Een vrije trap in de 41e minuut van Joshua Overvliet werd van richting veranderd en betekende de 0-2.

Tegen de verwachting in kwam DWO binnen 7 minuten na rust op gelijke hoogte. In de 49e minuut zette Calvin Urgert met een prachtige pass over de DoCoS-verdediging heen Delano Plomp geheel vrij voor de keeper. Koelbloedig rondde Plomp deze buitenkans af: 1-2. Drie minuten later was het de 17-jarige A1-speler Dicenzo Tjin die na een solo vanaf links verrassend zijn eerste goal voor de hoofdmacht scoorde: 2-2. Hoewel DoCoS nog enkele pogingen waagde om de winst binnen te slepen, eindigde deze laatste competitiewedstrijd in een knap gelijkspel.

Delano Plomp scoorde de 1-2

Meer goed nieuws voor DWO

Voor de spelers en betrokkenen was er na de wedstrijd een feestje inclusief barbecue. Voorzitter Frans van Munnendoor vertelde dat sponsor NEWTON B.V. nog vier jaar heeft bijgetekend. Zodat het feest compleet was. De DWO-fans kijken we nu al reikhalzend uit naar het komende seizoen met Arie van der Padt als nieuwe hoofdtrainer aan het roer!