MHCZ Leonidas G hockeyspelers2Een aantal G-hockeyers van Leonidas en MHCZ, met Jaap Lorsheijd en Rian van de Sande

Woensdagavond 25 mei vindt voor het eerst het GEHA mei-toernooi plaats bij Mixed Hockey Club Zoetermeer (MHCZ). De spelers en speelsters met een lichamelijke of verstandelijke beperking van MHCZ, nemen het op tegen twee G-teams van Hudito (Delft) en Leonidas (Rotterdam). De MHCZ-teams Dames 1 en Heren 1 zijn ‘Supporter van G-hockey’ en zijn die avond ook aanwezig met een aantal speelsters/spelers.

Het gratis toegankelijke toernooi vindt plaats bij MHCZ in het Sportpark Burgemeester van Tuyll, aan de Van der Hagenstraat 19 in Zoetermeer. Om 18.15 uur is het welkomstwoord, waarna er om 18.30 uur door alle deelnemers en een aantal Dames 1- en Heren 1-spelers van MHCZ een gezamenlijke muzikale warming up wordt gehouden. De wedstrijden van steeds 20 minuten vinden vervolgens plaats van 18.45 tot 20.00 uur waarna nog een gezellig samenzijn en de prijsuitreiking volgt.

Jaap Lorsheijd (18) is initiatiefnemer en organisator van dit toernooi. Hij is zelf fervent hockeyer en loopt met veel enthousiasme, vanuit zijn opleiding ROC Mondriaan Sport en Bewegen, al het hele seizoen stage als trainer bij het G-hockeyteam van MHCZ. ‘Een geweldig leuk en sportief team’ vindt hij. ‘In overleg met Rian van de Sande, manager G-hockey MHCZ, kwam ik tot het idee om dit toernooi in deze regio te organiseren. We kregen enthousiaste aanmeldingen voor deelname van Hudito en Leonidas. En Florentine van der Vaart, MHCZ Dames 1 aanvoerder, en Vincent de Vries, MHCZ Heren1 aanvoerder, toonden zich gelijk bereid om hun teams te benoemen tot ‘Supporter van G-hockey’. Dus dat wordt een hele mooie sportieve hockeyavond in Zoetermeer met hopelijk veel bezoekers.’

Het GEHA mei toernooi wordt mogelijk gemaakt door circa 10 vrijwilligers en sponsoring vanuit de hockeyclub MHCZ en MHCZ-catering Cuisine Bully.

 

Foto: Jelle van Bokhoven (MHCZ)

-advertenties-

-goede doel-