JA1 van MHCZ kampioenHet team jongens A1 van Mixed Hockey Club Zoetermeer (MHCZ) is zaterdag 4 juni ongeslagen kampioen veldhockey geworden in de KNHB Poule A, sub-topklasse. Hierin kwamen 8 teams tegen elkaar uit. Met 13 gewonnen wedstrijden en 1 gelijkspel en een zeer hoog aantal gescoorde doelpunten (63) en het laagste aantal tegendoelpunten uit de poule (22) verzekerden de hockeyers uit Zoetermeer zich met 40 punten van een verdiende eerste plaats. Derby JA1 eindigde met 29 punten op de tweede plaats.

Het kampioenschap voor MHCZ werd al op zaterdag 21 mei definitief, door de winst op Alecto (4-3), maar om als ‘ongeslagen’ kampioen uit de bus te komen moest afgelopen zaterdag ook de laatste wedstrijd van de competitie tegen IJssel gewonnen worden. Deze wedstrijd werd ‘thuis’ op het blauwe veld beslist met een 8-4 overwinning.

Trainer/coach Sander Groenheijde en Tijmen de Baare, assistent-trainer/coach, zijn trots op deze prestatie. ‘Het team heeft met sub-topklasse afgelopen seizoen wel op een lager niveau gespeeld dan afgelopen jaren, maar het is super dat we ongeslagen kampioen zijn geworden. Deze jongens kunnen met de sterke lichting spelers die eraan komt, volgend seizoen ook het super A-niveau bereiken’, aldus Groenheijde.

MHCZ JA1 werd dit seizoen gesponsord door DTZ Zadelhoff en begeleid door manager Marjon Logtenberg. Daarnaast werd het team gesteund door een trouwe aanhang van ouders en fans.

 

Op de foto: De MHCZ JA1 kampioenen: (vlnr staand) Sander Groenheijde, Jasper van Beek, Ruben Ideler, Ruben Kuijlaars, Thijmen Logtenberg, Jaap Lorsheijd, Tycho de Rijke, Timo Houweling, Stein Willems. En (vlnr op de hurken) Wouter Vink, Ruben van Eijk, Björn van der Toorn, Duncan van der Valk, Luke Jansen, Jeroen van Brugge en Bas Hoekstra.
Foto: Frank Ideler

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-