tentenkampVan vrijdag 3 juni tot en met zondag 5 juni werd alweer de 5e editie van het tentenkamp voor MP, F en E jeugd gehouden op het terrein van FC Zoetermeer. Het tentenkamp stond dit keer in het teken van het Europees Kampioenschap voetbal en de Olympische spelen welke deze zomer worden gehouden.

tentenkamp2Voordat de vele voetballers en voetbalsters zich konden aanmelden is er heel veel werk verricht door de vrijwilligers van het tentenkamp. Zichtbaar begon het tentenkamp op donderdagavond 2 juni vorm te krijgen doordat de opbouwploeg zich in het zweet ploeterde om de 5 grote legertenten neer te zetten op het gravelveld achter de kantine. Nadat alles volgens de gemeentelijke richtlijnen was opgesteld was het team er klaar voor.

Plezier is het allerbelangrijkst

Na honderden uren voorbereiding was het eindelijk zover om 16.00 uur scherp ging het hek open voor de ontvangst van 88 kinderen, 176, paar voetbalschoenen, honderden tenues, meer dan 60 luchtbedden, stretchers, handdoeken maar FC Zoetermeer was er klaar voor.

Natuurlijk is FC Zoetermeer een voetbalclub waarbij de voetbal centraal staat maar het plezier is het allerbelangrijkst en dat is nog steeds van toepassing ook bij spelers die in het verleden met het tentenkamp hebben meegedaan. Deze jeugdleden waren nu de teamleiders van de jongste jeugd of hielpen daar waar nodig was, dit is natuurlijk een geweldige motivatie voor de komende jaren en een voorbeeld hoe de oudere jeugd de jongste helpen.

Olympische spelen

Zaterdag begonnen rond half 2 de Olympische spelen, daar waar dit traditioneel gebeurt met het ontsteken van de vlam werden op geheel traditionele FC Zoetermeer wijze alle landen voorgesteld door het zingen van de volksliederen door FC Zoetermeers volkslied zanger Andre de Hoog.

Rond 17.30 uur waren de Olympische spelen klaar en konden de standen worden opgemaakt. Ondanks de felle zon brak er toch een kleine regenbui los boven het tentenkamp wat de leiding noodzaakte om de buiten activiteiten even tijdelijk te staken, tijd voor rust en de BBQ. De regen was snel voorbij en de zon scheen volop, en de teams werden omgeroepen om lekker te genieten van de perfecte BBQ.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-