Naomi limiet

Atlete Naomi Sedney van de Zoetermeerse Atletiekclub Ilion gaat naar het EK Atletiek. Ze leverde de prestatie van de week door een fantastische 11.40 seconde te lopen op de 100 meter.  Naomi: "Ik ben ontzettend blij dat ik deze limiet nu al op zak heb en kan met een gerust hart afreizen naar het Nederlands kampioenschap in Amsterdam."

"Bij de NK loop ik de 100 en 200 meter en hoop ik mijn persoonlijk record alvast aan te scherpen. Na de Nederlandse kampioenschappen gaat het vizier op de EK waar ik een paar goede races wil lopen en stiekem hoop op de finale. Bij de Olympische Spelen wil ik samen met het team voor de medailles gaan," aldus Sedney.

Actief

Naast de EK limiet van Sedney, komt Solomon Bockarie steeds dichter bij de Olympische limiet. Op de 100 meter liep hij in het Duitse Mannheim naar een nieuw persoonlijk record van 10.21 seconde. De Olympische limiet staat op 10.14. Op de 200 meter liep in hij Geneve met een flinke tegenwind naar 20.69 seconde, hij bleef hiermee nipt boven zijn persoonlijk record (20.62) en de Olympische limiet (20.50).

 

De Ilion atleten waren op meer plekken actief dit weekeinde, in Leiden vond de Gouden Spike plaats, de derde wedstrijd in het Nationaal baancircuit. Deelname kwam van Pelle Rietveld, Kirsten Drost, Inge Drost, Stephan Dekker, Timo de Water en Thomas van Klaveren. Inge Drost was tempomaker op de 800m en hielp twee atleten naar de Olympische Spelen. Ook Thomas van Klaveren wierp zich op als tempomaker bij de 800m, in zijn serie ging hij hard genoeg weg om de 1min50 grens te slechten, helaas lukte het de atleten niet om de race af te maken in het tweede rondje.

Thomas van Klaveren liep zelf de 300m in 35.04 seconden, in een race waar Liemarvin Bonevacia het Nederlands Record verbeterde naar 32.72 seconden. Pelle Rietveld is bezig aan zijn laatste jaar als professioneel tienkamper, een jaar waarin hij al fantastische prestaties op individuele onderdelen neer heeft gezet maar het echt moet gebeuren bij de tienkamp in Ratingen over 2 weken. Pelle werd 5e bij het speerwerpen met een afstand van ruim 64m.

Kirsten Drost is sinds een jaar bezig met de atletieksport en is naam aan het verwerven met het onderdeel polsstokhoogspringen. In Leiden werd zij 3e bij de dames met een hoogte van 3m45 na eerder dit seizoen al 3m75 gesprongen te hebben. De 4 meter barrière blijft het doel voor dit seizoen. Stephan Dekker is bezig aan een lastig seizoen, desondanks was een 5e plaats een zeer degelijke prestatie in een veld met onder andere regerend Olympisch Kampioen Robert Harting.

Timo de Water heeft de weg omhoog gevonden en werd 5e bij het polsstokhoogspringen met een hoogte van 5m05. De laatste prestatie die niet onbenoemd mag blijven is die van Zoë Sedney, het zusje van Naomi, die als C-junior haar debuut maakte op de 400 meter horden, normaal gesproken een onderdeel die pas vanaf de b-junioren wordt gedaan. Met haar tijd van 61.52 voert zij de ranglijst van het jaar aan bij zowel de B-junioren als de A-junioren.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-