LuukvanWaaijenRensHoofs 13juni2016Afgelopen weekend zijn in Alphen aan de Rijn de bondskampioenschappen turnen heren gehouden. Rens Hoofs en Luuk van Waaij hebben CGV Zoetermeer vertegenwoordigd. Een zeer geslaagd weekend met vier medailles!

Op zaterdag 11 juni zijn de meerkampfinales gehouden. Na een zeer spannende finale heeft Luuk van Waaij de 3e plaats behaald. Rens Hoofs maakte het spannend, zeker toen hij met zijn afsprong op brug niet kon blijven staan. Maar de concurrenten waren ook niet feilloos. Echter een tweede val op vloer met de anderhalve schroef was toch net teveel van het goede. Hij kwam 0.25 tekort voor een medaille. Die zure 4e plaats....

12 juni toestelfinales met 2x goud en 1x zilver!

Zondag werden de toestelfinales gehouden. Luuk heeft zijn kunsten op rek en ringen mogen tonen. Dankzij een hoge moeilijkheidsgraad op rek, had Luuk al 0.6 punten voor op de concurrenten. Het bleek genoeg voor het goud! Op ringen kwam hij net te kort in de netheid voor een medaille.

Rens had zich geplaatst voor 4 toestelfinales (ringen, sprong, brug en rek) en was reserve op de andere 2 toestellen. Al een prestatie op zich. En bij aankomst in de hal mocht hij als bonus inderdaad invallen op vloer. Helaas geen medaille, maar wel een perfect uitgevoerde anderhalve schroef. Ringen is zijn toestel en bleef dan ook niet zonder medaille. De concurrentie was sterk, maar Rens werd met een 11.90 1e!

Op sprong was het zo mogelijk nog spannender. Er zat maar 0.05 punt tussen de nummer 2 en 4. Helaas voor Rens was hij degene met de laagste score van de drie en werd dus net 4e. Op brug had Rens ook nog een appeltje te schillen na zijn val in de meerkamp. Resultaat: een prachtige afsprong en een 2e plaats! Gelukkig dat zijn vergeten handstand heffen geen effect had op het cijfer.

En toen het koningsnummer rek. Ook een kanshebber. Maar dan moet je wel vasthouden. Alle kritieke onderdelen gingen perfect en toen moest hij nog 1x zijn hand ompakken en … ging het mis. Met een (mooie) duikeling vloog hij van het rek af.

De jongens/heren van CGV Zoetermeer hebben dit jaar erg goed gepresteerd, want naast deze twee heren had Jayden Paton twee weken geleden al brons op de meerkampfinale.

 

-advertenties-

-goede doel-