568A2415
Boyd Bekker, één van de doelpuntenmakers voor DSO in duel met speler van Excelsior

Onder leiding van leidsman Davy Bierman, die onlangs promoveerde naar de beloftencompetitie van de KNVB, speelde de selectie van DSO haar eerste oefenwedstrijd. Tegenstander was het team van Excelsior Rotterdam onder de 19 jaar. Er was aardig wat publiek afgereisd naar het sportpark Bentwoud en onder deze toeschouwers werd oud-voetballer Regi Blinker, speler van onder meer Feyenoord, gesignaleerd.

Na zo’n twintig minuten spelen kwam de Zoetermeerse formatie van Faizel Soekhai op een voorsprong, nadat Dylan de Haan met een mooie bal achter zijn standbeen langs nieuwkomer Arsenio Halfhuid lanceerde. Halfhuid wist de bal beheerst achter de Rotterdamse doelman te plaatsen: 1-0. Tien minuten voor de rust kreeg Leslie van den Berg een kans om de voorsprong te vergroten, maar raakte het aluminium. Met een 1-0 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht voor de thee.
Nadat eerst DSO al na twee minuten spelen in de tweede helft de voorsprong wist te vergroten, kwam de Rotterdamse ploeg van Marinus Barendregt na een kwartier met een aansluitende treffer van Marouane Afaker: 2-1. Verder kwam de ploeg van Woudenstein niet. DSO bleef scherp spelen en kon de voorsprong uiteindelijk uitbouwen naar 4-1. Doelpuntenmakers aan Zoetermeerse kant na de pauze Gene Koenen (2x) en Boyd Bekker.
Ook het hoogste jeugdteam van DSO oefende zaterdag tegen Excelsior Rotterdam. Tegenstander was het tweede team Onder 19 (voormalig A2). DSO wist deze wedstrijd met 1-0 te winnen. Excelsior Rotterdam had vlak voor tijd een grote mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar wist deze kans niet te verzilveren.

Tekst en foto: Eric de Wit