568A3287CWO aanvaller in duel met keeper Michael van den Berg, de Zoetermeerse verdediging kijkt toe

De eerste editie van het Bergen/YM Business Support-toernooi van HVC’10 op sportpark De Rondgang in Hoek van Holland is gewonnen door DSO, dat in de finale baas bleef over het Vlaardingse CWO: 4-2. De tweede wedstrijd tussen de verliezers van de eerste wedstrijden, HVC’10 en VDL, eindigde onbeslist: 2-2.

HVC’10 – VDL

Gastheer HVC’10 zal niet met veel plezier aan deze editie van haar eigen toernooi terugdenken. Het team van trainer Pim van der Hoorn blijft met lege handen staan. Zaterdag ging het duel tegen VDL uit Maassluis met 0-2 verloren.

DSO – CWO
De Zoetermeerders wonnen afgelopen dinsdag overtuigend met 6-2 van VDL. CWO, de ploeg van trainer Francisco Roque da Silvo, was met 3-0 te sterk voor gastheer HVC’10.
De ploeg van Faizel Soekhai begon sterk aan de wedstrijd en zette direct veel druk op de Vlaardingse verdediging. Dat resulteerde in diverse kansen. CWO wist echter de bal als eerste in de touwen te jagen, maar deed dit vanuit een buitenspelsituatie.
Na een kwartier spelen kwam DSO op voorsprong door een doelpunt van Wahrel Spindari. Lang konden de Zoetermeerders niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later was de stand alweer gelijk getrokken. Arie van Bree werd vanuit de linkerflank aangespeeld en kwam in een één-op-één situatie tegenover doelman Dennis Harteveld te staan en wist daar wel raad mee: 1-1.
In het resterende half uur werd er aan beide kanten nog eenmaal gescoord en werd zo met een 2-2 stand de kleedkamer opgezocht voor de thee. Doelpuntenmakers waren Mike van de Meer (CWO) en Tim Lamboo (DSO).
De tweede helft was opnieuw voor de ploeg uit Zoetermeer. Nadat Mike Montanus de stand na een kwartier spelen op 3-2 had gebracht, bepaalde in de allerlaatste minuut Kevin Mbemba de eindstand op 4-2.
Aanvoerder Jay Weber van DSO ontving uit handen van de organisatie van het toernooi een cheque van € 500,00.

Tekst en foto: Eric de Wit