20160816 87965Dinsdagochtend gingen de fietsers van de Rabobank Fiets 4-Daagse vol enthousiasme van start. Met een lekker zonnetje in de rug startten de fietsers voor de 30 of 60 km tocht.
Alle routes zijn uitgepijld zodat er ontspannen gefietst kan worden, maar ook gps tracking is beschikbaar.

De fietsvierdaagse laat de 4 windstreken rondom Zoetermeer zien. Dinsdag was de richting oost, langs Oosterheem, Bentwoud en via de historische as terug naar het clubhuis. Vroeg in de ochtend gaan de vrijwilligers al aan de slag om langs de hele route de pijlen op te hangen die de fietsers de weg wijzen. Aan het eind van de middag is er een 'veegploeg' beschikbaar die alle pijlen weer netjes ophaalt, deze kunnen de volgende dag immers weer gebruikt worden! Ook staan er elk jaar trouw vrijwilligers in de stempelposten onderweg om te zorgen dat de deelnemers een leuke tocht kunnen hebben.

Fietsvierdaagse 2 Fietsvierdaagse 3
Fietsvierdaagse 4 Fietsvierdaagse 6

 

De 39e editie van de Rabobank Fiets 4-Daagse is nu al een groot succes, met meer deelnemers dan vorige jaren. Maar zorgen zijn er ook, dit zal de laatste keer zijn dat in de titel van de Vierdaagse het woord 'Rabobank' prijkt, zij stoppen helaas met de sponsoring van het evenement. Kleinere sponsors zijn er wel, zoals Jumbo die bananen en drinken sponsort voor alle deelnemers en fietsenwinkel Atlas die voor technische ondersteuning zorgt. Maar de organisatie zou heel graag een nieuwe hoofdsponsor verwelkomen zodat het evenement volgend jaar ook in de jubileum editie voor de 40e keer van start kan gaan!

U kunt nog meedoen!

De start is elke dag om 10.00 uur bij het clubhuis van Toervereniging Zoetermeer'77, Buytenparklaan 9b, 2717 AX Zoetermeer. De kosten bedragen voor 4 dagen fietsen € 8,00, maar u kunt ook slechts 1 dag meefietsen. Inschrijving is mogelijke op de website www.tvzoetermeer77.nl.

Vrijdagmiddag worden de fietsers ingehaald bij het Clubhuis door een echte DJ die met zijn muziek de deelnemers op de laatste meters aan zal moedigen.

Fietsvierdaagse 7 Fietsvierdaagse 9
20160816 87970 20160816 87974

 

Foto's: Patricia Munster, patriciareports.com 

-advertenties-

-goede doel-