20160630 86720

Solomon, Naomi en Mirela op de atletiekbaan bij Ilion

 

Vandaag komen drie atleten uit Zoetermeer  in actie op de Olympische Spelen in Rio. Naomi Sedney en Solomon Bockarie zullen deelnemen in de estafette sprint 4 x 100 meter, Mirela Demireva verschijnt op de baan voor haar onderdeel hoogspringen.

 

Sprinter Solomon Bockarie kwam bij de 100 en 200 meter sprint helaas niet in de finales. Hij werd dinsdag in de laatste meters geklopt in de series van de 200 meter, zijn eindtijd was niet genoeg voor een finaleplaats. Maar vandaag komt de sprinter weer in actie met het Nederlandse herenteam, samen met Churandy Martina, die wél een plaats in de finale veroverde. De estafette van de heren start om 16.40 uur (Nederlandse tijd).

 

Voor Naomi Sedney zal de 4 x 100 meter estafette met de Nederlandse dames estafetteploeg haar eerste optreden worden tijdens het Olympische toernooi. De startlijst is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat zij in ieder geval met zilveren medaille winnares Dafne Schippers om 16.20 uur aan de start zal verschijnen voor de series van de estafette.

Mirela Demireva, die al ruim een jaar bij de Zoetermeerse Atletiekvereniging Ilion traint, komt uit voor haar vaderland Bulgarije. Zij zal in actie komen bij het onderdeel hoogspringen op 18 augustus.

 

 

-advertenties-

-goede doel-