estafetteDe Olympische droom voor de Zoetermeerse sprinters Solomon Bockarie en Naomi Sedney is voorbij. De estafetteploeg 4 x 100 meter van zowel de dames als de heren werd al in de series uitgeschakeld. Ook op de individuele onderdelen lukte het Bockarie niet om tot de finales door te dringen.

De dames kwamen donderdag 18 augustus aan de start voor de estafette 4 x 100 meter, voor Nederland stonden opgesteld: Jamile Samuel, Dafne Schippers, Tessa van Schagen en Naomi Sedney. De dames startten in de eerste heat van de kwalificatie, maar door een slechte wissel lukte het niet om een finaleplaats te bemachtigen. Dafne Schippers, de tweede loopster, vertrok te vroeg om het stokje over te nemen van Jamile Samuel, moest inhouden en daarna weer opstarten. Met een 6e plaats in de heat en een tijd van 42,88 was Nederland hiermee uitgeschakeld. In de aanloop naar het Olympisch toernooi liep het Nederlandse estafetteteam nog 42,02 op het EK in Amsterdam.

Naomi Sedney: "Ik kon natuurlijk niet zien wat er achter me gebeurde, maar dacht wel 'waar blijven ze, wat is er gebeurd!'. Ik heb wel geprobeerd zoveel mogelijk tijd in te halen, maar dan is het al voorbij zo'n korte afstand!"

 

 

De heren estafetteploeg moest het zonder topper Churandy Martina stellen. Martina liep dezelfde dag zijn finale op de 200 meter sprint en vooraf was de afspraak gemaakt dat hij bij een individuele finale niet zou starten in de kwalificaties van de estafette. De heren, Solomon Bockarie, Hensley Paulina, Liemarvin Bonevacia en Giovanni Codrington liepen in de kwalificaties 38,53. Een goede tijd, maar helaas onvoldoende om de finale te bereiken.


De Bulgaarse Mirela Demireva, die traint bij Ilion in Zoetermeer, heeft zich wel weten te plaatsen voor de finale van het hoogspringen. Samen met 16 andere hoogspringsters kwam zij over de limiet van 1.94 meter en mag zij zondag starten in de hoogspringfinale.

-advertenties-

-goede doel-