568A4989Nootdorp was te sterk voor DSO, in beeld Dylan Ligeon voor DSO met zijn tegenstander Roy Beijer van Nootdorp

Zaterdag werd de derde wedstrijd gespeeld in het toernooi om de KNVB districtsbeker. Gastheer sv Nootdorp ontving het Zoetermeerse DSO, dat uitstekend aan het toernooi was begonnen en na twee wedstrijden aan de leiding ging met zes punten. De gastheren hebben onderweg twee punten laten liggen door een gelijkspel tegen TOGB.

In een wedstrijd die van beide kanten zeer voorzichtig begon, was het meer een schaakspel dan een voetbalwedstrijd. Na 45 minuten spelen werd de kleedkamer opgezocht zonder doelpunten en zonder dat er uitgespeelde kansen waren. Het publiek heeft in die eerste helft meer van de zon kunnen genieten dan van het vertoonde spel.
In het tweede bedrijf werd direct vanaf de aftrap door sv Nootdorp druk gezet op het doel van keeper Dennis Harteveld, wat resulteerde in diverse kansen. Het was precies wat de wedstrijd nodig had. Ook de ploeg van Faizel Soekhai leek hierdoor wakker te worden, maar liep voor het grootste gedeelte van de tweede helft achter de feiten aan. Na tien minuten spelen werd de thuisploeg beloond. Marcley Manuela zette de Nootdorpers op voorsprong na een uitstekend afgeronde voorzet vanaf de rechterkant. Vijf minuten later kreeg Manuela de kans zijn ploeg op een riante 2-0 voorsprong te schieten, maar faalde in de afronding.
De eerste kans voor DSO was voor aanvoerder Jay Weber die zijn schot naast zag gaan nadat hij in stelling was gebracht door een actie van Mike Montanus. Het spel werd gedurende de rest van de wedstrijd grimmiger met meer overtredingen. Elf minuten voor tijd schoot invaller Gerard Rust de thuisploeg met een mooie volley op een 2-0 voorsprong. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Een terechte overwinning voor sv Nootdorp, dat meer rendement haalde uit de opgelegde kansen die het kreeg. In de slotfase kreeg DSO nog de kans om een aansluitende treffer te scoren, maar doelman Yannic Augustinus stond prima opgesteld, waardoor hij een treffer wist te voorkomen.
DSO eindigde als tweede in de poule met zes punten, sv Nootdorp werd poulewinnaar met één punt meer. Beide clubs gaan door naar de volgende ronde.

tekst en foto: Eric de Wit

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.