568A6284Kees Keeting van VDL verliest het duel van Arsenio Halfhuid


Begin augustus troffen DSO en VDL elkaar in het HVC’10- toernooi. De formatie van DSO-trainer Faizel Soekhai won toen de ontmoeting met de overtuigende cijfers van 6-2. Zaterdag was VDL uit Maassluis niet van plan zich opnieuw naar de slachtbank te laten leiden.


Het is niet duidelijk welke boodschap trainer Arwin Verburgh van VDL zijn ploeg had meegegeven, maar vanaf de eerste minuut werd er een harde strijd gestreden. Qua voetbal waren beide ploegen in evenwicht, maar als het om het aantal overtredingen zou gaan was de ploeg uit Maassluis overduidelijk de winnaar van deze eerste competitiewedstrijd.
Vooral aanvoerder Jay Weber en spits Mike Montanus moesten eraan geloven en werden hard aangepakt door de spelers van VDL. Arbiter Moussaoui had het er duidelijk moeilijk mee. In het eerste bedrijf trok hij slechts drie keer geel, maar hij had dit veel vaker kunnen doen. Op meerdere momenten van de wedstrijd dreigde het dan ook te escaleren.


Mogelijkheden
In de tweede helft had de Zoetermeerse ploeg een aantal mogelijkheden om de score te openen, maar wist deze niet te benutten. Ook VDL lukte het niet om de stand op het scorebord te veranderen hoewel het in de laatste minuten van de wedstrijd twee keer de mogelijkheid kreeg.
Tien minuten voor het eindsignaal redde het aluminium de thuisploeg. Met nog vijf minuten te spelen liep Fred van Maaswaal tegen zijn tweede gele kaart aan en moest het veld voortijdig verlaten. Na het laatste fluitsignaal stond nog steeds de beginstand op het scorebord: 0-0.

 

Tekst en foto: Eric de Wit

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.


 

-advertenties-

-goede doel-