IMG 0437Afgelopen zaterdag mocht SVO het nieuwe seizoen openen. Wederom in de 4de klasse A moest SVO het thuis opnemen tegen Blauw-Zwart uit Wassenaar.

Beide ploegen begonnen erg zwak aan de wedstrijd. Tot aan de 30ste minuut viel er dan ook weinig te beleven. Duidelijk zichtbaar was dat SVO nog ritme tekort kwam. Daarin tegen was Blauw-Zwart toch al wat verder. Na 30 minuten spelen begon Blauw-Zwart sterker te worden en SVO bleef maar zoekende. In de slotfase van de eerste helft mocht SVO dan ook blij zijn dat het niet met een reuze achterstand de rust in ging. Blauw-Zwart kreeg in de laatste 5 minuten van de eerste helft 3 dotten van kansen. In de 43ste minuut ging er een schot van Blauw-Zwart tegen de paal, waarna een minuut later de bal net voor het doel van SVO langs ging en in de laatste minuut kreeg SVO een penalty tegen. Nadat de penalty er keurig invloog, floot de arbiter meteen af voor de pauze. Ruststand 0-1.

IMG 0484 IMG 0489
IMG 0493 IMG 0513

SVO startte de 2de helft sterk met een paar goede kansen, waaronder een goed schot van Jasper de Vlieger. Helaas duurde deze opleving van SVO niet lang. Blauw-Zwart liet SVO komen en ging zelf op de counter voetballen. Maar SVO was niet in staat om het spel zelf te maken en zakte helemaal weg naarmate de 2de helft vorderde. Blauw-zwart bleef makkelijk overeind en toen het ook nog eens in de 70ste minuut de 0-2 maakte was het gedaan met SVO. De 0-2 was ook meteen de eindstand.

Een slechte start voor SVO en een verdiende overwinning voor Blauw-Zwart. Gelukkig is het seizoen nog jong voor SVO en komen er nog genoeg nieuwe kansen.

Volgende week speelt SVO uit bij LV Roodenburg uit Leiden.

Verslag : Rewin Hoeblal.

Foto's: Anas Kattan