IMG 0905Afgelopen zondag moest FCZ het thuis opnemen tegen Full Speed uit Delft in de 3de klasse B. Met de nieuwe coach Mesaoudi Fouzi en een bijna compleet nieuw elftal maakte FCZ er een waar voetbalspektakel van.

IMG 0854 IMG 0878

FCZ begon de eerste thuiswedstrijd erg sterk, met al in het eerste kwartier legio kansen. Al gauw was het dan ook gedaan met Full Speed. Na schoten op de paal en lat was het in de 14de minuut Manolis Iordanidis die de 1-0 mocht aantekenen door een rebound er van dichtbij in te tikken. FCZ ging vol gas door en Full Speed was vanaf de aftrap al nergens meer te bekennen. Zelfs nadat Mitchell van Alem na een half uur spelen rood zag (natrappen), bleef FCZ ijzersterk doorgaan. Nog geen vijf minuten na de eerste rode kaart ontving FCZ alweer zijn tweede rode kaart (gestrekt been van Emre Terlemis). Maar zelfs met negen man bleef FCZ oppermachtig en Full Speed mocht dan ook blij zijn dat de ruststand maar op 1-0 bleef steken.

De tweede helft begon FCZ wederom erg gemotiveerd en met negen man werd Full Speed totaal van de mat gespeeld. FCZ schakelde terug op countervoetbal. In de 50ste minuut speelde FCZ een perfecte counter uit. Spits Houssie El Zeryou kreeg de bal net buiten de 16 meter en schoot met een fantastische lobbal de 2-0 binnen. Vijf minuten later, alweer uit een schitterende counter, was het wederom Manolis Iordanidis die mocht scoren ( 3-0).Countervoetbal lijkt dit seizoen het medicijn voor FCZ want weer tien minuten later mocht Zeryou El Houssie zijn tweede uit een perfecte counter binnen tikken. En de 5-0 kwam ook weer uit een mooi uitgespeelde counter ( Moussa kallise/70).

Na de 5-0 vond FCZ het wel welletjes en liet Full Speed een eretreffer scoren (75). Al met al een schitterende wedstrijd van FCZ, alhoewel Full Speed overduidelijk een maatje te klein was.

 

Eindstand FCZ- Full Speed 5-1.

 Opstelling van coach Fouzi Mesaoudi ; Devon Verduijn, Steven de Jongh, Raffaelito Sint Jago, Mitchel van Alem, Moussa kallisse, Emre Terlemis, Houssie El Zeryou, Martijn den Harder, Manolis Iordanidis, Ritchie Buller en Nando Nauman.

Op 25 september speelt FCZ zijn volgende thuiswedstrijd tegen DHL.

 

Verslag : Rewin Hoeblal.
Foto's: Anas Kattan

-advertenties-

-goede doel-