568A7656DSO’er Tim Lamboo stoomt richting het doel van Lyra, Vincent Vanhove heeft het nakijken

Een heerlijke voetbalmiddag voor het Zoetermeerse publiek op sportpark De Zweth: een lekker zonnetje en drie punten in de knip. De DSO formatie van trainer Faizel Soekhai nam goed revanche. Het verloor vorig seizoen op hetzelfde sportpark met 6-0 van de ploeg uit De Lier.


Het nieuwe technische duo van Lyra, Ramon Hageraats en Laurens Sandell, kreeg in haar eerste competitiewedstrijd vorig weekend al een grote nederlaag te verwerken tegen Soccer Boys. Beiden hadden zaterdag willen laten zien dat dit een misstap was, maar ook nu kreeg het twee doelpunten te verwerken en wist het zelf niet te scoren.
Trainer Soekhai moest het dit weekend doen zonder vier van zijn basisspelers en moest derhalve ook zijn tactiek aanpassen. Onder leiding van arbiter Pronk begonnen de Zoetermeerders dan ook voorzichtig aan de wedstrijd. Belangrijkste opdracht voor zijn elf mannen was om de tegenstander het spel te laten maken en daar waar de kans was snel te counteren. Na zo’n twintig minuten spelen kreeg DSO haar eerste kans die direct werd benut. Vanuit een corner wist Tim Lamboo de bal door te koppen, Camiel de Wit stond op de juiste plek en had geen moeite de bal tussen de palen te schieten: 0-1.
DSO speelde hierna met meer overtuiging en wist af en toe gevaarlijk voor het doel van keeper Tom Binnendijk te komen. Een kwartier voor tijd kreeg Keven Mbemba misschien wel de beste kans om de score te vergroten. Hij nam echter de verkeerde beslissing door niet zelf op het doel te schieten. Lyra kreeg voor de thee wat kleine kansen, maar kon deze niet omzetten in doelpunten.


Na de thee zag het publiek een beter spelend DSO. Een half uur voor tijd had de 0-2 moeten vallen. Een vrije trap van Jay Weber werd op een haar na gemist door Tim Lamboo, die net te laat bij de bal was. Vijf minuten later was het dan toch raak. Na een prima combinatie tussen Warrel Spindari en invaller Gene Koenen stond Keven Mbemba op de juiste plek en rondde het gemiste schot van Koenen prima af.: 0-2. Lyra probeerde hierna alles op alles te zetten, maar speelde voornamelijk de lange bal waar de achterhoede van DSO nagenoeg geen moeite mee had. De formatie uit De Lier was voorin niet scherp genoeg om de sporadische kansen die het kreeg af te ronden. DSO deed zichzelf behoorlijk te kort, want het had in de tweede speelhelft de score kunnen en moeten opvoeren. Na twee wedstrijden is DSO opgeklommen naar een vierde plaats en is Lyra de hekkensluiter met nul punten en een doelsaldo van 0 doelpunten voor en 6 tegen.

 

Tekst en foto: Eric de Wit

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-