568A8246

Kevin Mbemba van DSO wordt op de huid gezeten door Yorick Moors van UVS

In de derde competitiewedstrijd was UVS uit Leiden te gast op sportpark Bentwoud. Beide ploegen troffen elkaar vorig seizoen ook in de competitie. DSO kwam toen als winnaar uit de twee onderlinge duels. In Leiden was het UVS dat toen een punt wist te behalen tegen DSO, maar de return in Zoetermeer werd toen met 3-1 gewonnen door de formatie van Faizel Soekhai. Het Zoetermeerse DSO kreeg zaterdag waar het recht op had: drie punten tegen het Leidse UVS.

De thuisploeg speelde een heel voorzichtige eerste helft. Deels was dit ook het plan van de technische staf die het momenteel moet doen zonder spits Mike Montanus, die in het buitenland verblijft. Na terugkomst zal Montanus zich moeten melden in het ziekenhuis voor een noodzakelijke operatie aan zijn voet.
Het spel oogde traag door het veelvuldig rondspelen in een te laag tempo en was niet aantrekkelijk voor het publiek. Voor de thee kwam DSO niet verder dan een aantal schoten op het doel van UVS-keeper Niels van den Burg. Ook DSO-doelman Leon Kleis had het niet moeilijk omdat de Leidenaren nauwelijks kansen wisten te creëren.
Tempo
Na de rust zag het publiek een beter spelende thuisploeg. Door een hoger tempo te spelen ontstonden vanzelf meer kansen en moesten middenveld en achterhoede van trainer Jeroen Hoefnagel veelvuldig aan de noodrem trekken. Mede door het uitstekende keeperswerk van Niels van den Burg bleef de stand op het scorebord lang onveranderd.
Het stug spelende UVS ging in de slotfase uiteindelijk toch door de knieën. Nadat Arsenio Halfhuid de bal in de laatste minuten van de wedstrijd al op het aluminium kopte was het diezelfde Halfhuid die vijf minuten voor het eindsignaal een assist van Gene Koenen uitstekend achter Van den Burg kopte: 1-0.

Tekst en foto: Eric de Wit