20160918 123745De Zoetermeerse karateka Wissal el Boudakhanir heeft afgelopen zondag goud gewonnen tijdens de Internationale Banzai-Cup Open Berlijn. Wissal wist in een zinderende finale in de laatste seconden te scoren, waardoor zij kampioen in haar categorie werd.

Vijf karateka van Budoschool Kai Sei namen deel aan het toernooi in Berlijn. Dit grote internationale kata en kumite toernooi, van het Berliner en Deutscher Karate Verband onder auspiciën van de Wereld Karate Federatie, telde dit jaar ruim 1.200 deelnemers in diverse categorieën.

Zaterdag

Zaterdag startte de poule Sarah Hagenaar. Sarah won haar eerste twee wedstrijden en bereikte de poule finale, die ze helaas niet wist te winnen. Sarah kon wel in de herkansing gaan draaien, waar zij verloor met een 7e plaats als resultaat (34 meiden in de poule). Nu was het de beurt aan Glenn Leggedoor en Michael Oostindie, met een uur uitloop. Beiden verloren de eerste ronde en konden jammer genoeg niet gaan herkansen.

Zondag

Zondag was het de beurt aan Mex Onderwater. Mex betrad daarna de mat voor haar wedstrijd. Al snel was er sprake van een 3-1 voorsprong, maar door een ongelukkige trap van haar tegenstander moest Mex op medisch advies opgeven met “kiken”. Zij kreeg de wedstrijd wel gewonnen gegeven (8-0), omdat haar tegenstander werd gediskwalificeerd.