568A9980
Zaterdag stond een duel uit de top van de tweede klasse C op het programma. Gastheer DSO moest het opnemen tegen nieuwkomer in deze klasse Te Werve. De ploeg van Huib van Oosterom Soede promoveerde vorig jaar naar de tweede klasse en doet het ook dit seizoen uitstekend. Het behaalde tien punten uit vier wedstrijden en heeft plannen om zo snel mogelijk door te stoten naar de eerste klasse.

Ook DSO maakt geen geheim van haar doelstelling: promotie naar de eerste klasse. Twee ploegen die dus ambities hebben om op hoger niveau te gaan voetballen. Vorige week liet Te Werve nog twee dure punten liggen in de thuiswedstrijd tegen sv Honselersdijk, eveneens nieuwkomer in deze klasse. De gastheren haalden vorig weekend de volle winst binnen door te winnen in en van Monster en wisten voor de vierde keer het doel schoon te houden.

Emoties en kaarten
Op papier beloofde het al een aantrekkelijke wedstrijd te worden en er was dan ook behoorlijk wat publiek op deze wedstrijd afgekomen. Het werd een wedstrijd waarin de emoties op sommige momenten zeer hoog opliepen met als gevolg dat arbiter Korbee tien keer naar zijn borstzakje moest grijpen voor een kaart.
De Rijswijkse formatie kwam al na acht minuten op voorsprong door een snelle uitbraak na een verkeerd ingespeelde bal op het middenveld van DSO. Rico Kogeldans maakte hier handig gebruik van en bracht Ismael Blackshaw in stelling die uitstekend afrondde: 0-1. De eerste helft kenmerkte zich voornamelijk door het aantal overtredingen, met name Te Werve kwam zo nu en dan hard en soms ongecontroleerd in op de bal. Ook verbaal liet de ploeg uit Rijswijk zich aardig gelden op het veld.
In de 34e minuut van de wedstrijd liepen de emoties zo hoog op dat arbiter Korbee besloot een afkoelingsperiode van vijftien minuten in te lassen. Aanleiding hiervoor was een overtreding van Mohammed Faloun, die vervolgens zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg gepresenteerd. Gevolg was een opstootje tussen spelers waarbij ook het publiek zich op onsportieve wijze liet horen. Al met al redenen genoeg voor scheidsrechter Korbee om voortijdig de kleedkamers op te zoeken.
Na de hervatting kwam DSO op gelijke hoogte. Vincent Visser schoot vanaf elf meter binnen de palen: 1-1. Keeper Mitchell Scheermeijer zat in de juiste hoek, maar kwam enkele centimeters tekort om het schot van Visser te keren. Te Werve kreeg kort hierna een enorme mogelijkheid om weer op voorsprong te komen, maar Ismael Blackshaw faalde dit keer in de afronding.
Ook in de tweede helft eenzelfde beeld: veel overtredingen en kaarten. Ook trainer Huib van Oostrom Soede kreeg het aan de stok met scheidsrechter Korbee en moest wegens aanmerkingen op de leiding achter de hekken plaatsnemen. De ploeg van Faizel Soekhai speelde onder de maat en kwam na een kwartier spelen in de tweede helft terecht op een 1-2 achterstand door een doelpunt van Jeffrey Spaans. Toch wist het opnieuw op gelijke hoogte te komen en wederom vanaf de stip. Leslie van den Berg nam als vervanger voor de uitgevallen Vincent Visser plaats achter de bal en schoot beheerst binnen de palen: 2-2. DSO kon voetballend niet brengen wat het eerder deze competitie wel liet zien. Met nog tien minuten op de klok kwam DSO opnieuw op achterstand nadat Ismael Blackshaw zijn tweede treffer van de dag maakte en de eindstand van 2-3 bepaalde.

Tekst en foto: Eric de Wit