Panters in actie tegen TijgersDe ijshockeyers van de Silverdome Panters revancheerden zich zaterdag voor hetverlies in de beker tegen HIJS Hokij (6-5). De formatie van Jobert van Koot won zaterdag de bekerwedstrijd tegen Amstel Tijgers met 6-4.

De Panters begonnen de wedstrijd in de eigen Silverdome met de Haaglandse Derby van vorige week nog vers in het geheugen. Na acht minuten was het Birthday Boy Levi Boer die de Panters aan een vroege voorsprong hielp. De Amsterdamse gelijkmaker kwam vijf minuten later. Marcel Kars passeerde Panters goalie Jan Willem Groenheide. Net voor het einde van de eerste periode scoorde Joy Turpijn de 2-1 voor de Panters.

Gelijkmaker

De tweede periode bleef lang zonder score. Tot aan de 29ste minuut bleef de Zoetermeerse voorsprong intact. Toen scoorde Donny van Musscher de gelijkmaker. Nog geen minuut later stonden de Panters weer voor via Thomas Borgman. Helaas was de voorsprong van korte duur, want met zijn tweede doelpunt van de avond bracht Marcel Kars de Tijgers weer op gelijke hoogte.

Ritueel

Het zelfde ritueel voltrok zich in het derde part: Eerst Cas Staps die de Zoetermeerse formatie naar 4-3 schoot, daarna Bryan Hoogeraad die de Amsterdammers naar 4-4 leidde. Daarna helde de wedstrijd één kant op. Jurryt Smid scoorde vlak voor tijd 5-4 gevolgd door de 6-4 van Cas.
Komende zaterdag, 15 oktober, staat de return in de beker tegen HIJS Hokij op de ijshockeykalender. Puckdrop is om 20.00 uur in de Silverdome.