Afgelopen zondag moest FCZ het thuis opnemen tegen De Ster uit Den Haag in de 3de klasse B. Na een wat moeizame competitiestart begint het elftal van de nieuwe trainer Fouzi Mesaoudi steeds beter te voetballen.

fc zoetermeer 3FCZ begon de wedstrijd niet sterk. Na nog geen twee minuten spelen stond het 0-1 voor De Ster. Na geblunder in de defensie van FCZ wist de spits van De Ster de bal langs keeper Devon Verduijn te schieten. FCZ was vanaf dat moment meteen wakker en kopte twee minuten later de gelijkmaker binnen, maar helaas keurde de scheidsrechter de bal (terecht) af. FCZ kreeg daarna kans op kans en De Ster werd steeds verder naar achteren gedrukt. FCZ speelde goed pressievoetbal en dat leidde in de 20ste minuut tot de gelijkmaker. Een schitterende vrijetrap van Houssie el Zeryou zorgde ervoor dat de keeper van De Ster kansloos was. FCZ ging vol vertrouwen verder en De Ster kreeg alle hoeken van het veld te zien en wist niet meer waar het het zoeken moest. De Ster gaf zoveel ruimte weg dat FCZ naar hartenlust kon aanvallen. Op basis van de kansen had FCZ in de rust al op een comfortabele voorsprong moeten staan. Teveel grote kansen werden onbenut gelaten . Toch wist FCZ in de eerste helft nog een keer te scoren. Na de zoveelste kans op zeep geholpen te hebben wist wederom Housie el Zeryou uit een vrije trap te scoren (min 40). Rusttand 2-1.

De tweede helft zou een one man show worden van spits Moussa Kalisse. Beide ploegen begonnen erg fel aan de tweede helft . Na twee grote kansen in de eerste vijf minuten te hebben gemist stond spits Moussa Kalisse op. De Ster probeerde offensiever te gaan spelen , wat veel ruimte bracht voor de spitsen van FCZ. In de 57ste minuut wist spits Moussa Kalisse perfect een counter af te ronden voor FCZ ( 3-1). En in de 69ste minuut wist wederom Moussa Kalisse een perfecte aanval beheerst af te ronden (4-1). In de 70ste minuut kreeg De ster ook nog eens rood (makkelijk gegeven penalty ) en mocht Moussa Kalisse zijn eerste hattrick van het seizoen aantekenen (5-1). En daar bleef het niet bij voor de nieuwe spits van FCZ. In de 80ste minuut mocht hij vrij voor de keeper zijn vierde van de middag aantekenen (6-1). In de 85ste minuut scoorde Moussa Kalisse zijn vijfde, maar helaas werd die onterecht afgekeurd. Toch kwam zijn vijfde treffer. Twee minuten voor het eindsignaal werd hij wederom knap voor doel vrijgezet en rondde hij beheerst af (7-1). Knap staaltje werk van FCZ en met name door de nieuwe spits Moussa Kalisse (5 treffers!).

Eindstand FCZ- De Ster : 7-1.

Volgend weekend mag FCZ het uit opnemen tegen REMO uit Den Haag.

Opstelling van trainer Fouzi Messaoudi : Devon Verduijn, Ritchie Buller, Raffaelito Sint Jago, Jeroen Constanje, Steven de Jong(av), Jessy Nauman, Moussa Kalisse, Houssie el Zeryou, Manolis Iordandis, Jim de Graaf en Youssef al Tamimy.

Verslag : Rewin Hoeblal