DSO stond zaterdag 15 oktober voor een belangrijke wedstrijd om aansluiting te houden bij de top vier. Na de nederlaag van vorige week waren de Zoetermeerders klaar om voor de winst te gaan. Toch was het tegenstander Valken'68 die meteen ijzersterk begon. Bij de rust stond er al 3-1 voor de tegenstander op heet scorebord.

DSOValken68Vooraf was duidelijk dat dit wel eens een belangrijke wedstrijd kon gaan worden voor het Zoetermeerse DSO om de aansluiting te behouden met de top vier van deze tweede klasse C. Verlies zou immers betekenen dat de equipe van Faizel Soekhai nu al een grote achterstand in punten zou oplopen met de nummer één positie. Zijn ploeg moest tevens het ‘smetje’ van vorig weekend wegwerken waar het de wedstrijd tegen Te Werve niet naar haar hand kon zetten.

Nadat Erwin de Ridder uit handen van de voorzitter van Valken’68 een bos bloemen overhandigd kreeg voor zijn 150e wedstrijd, kon arbiter Gommans het beginsignaal geven. Vanaf de eerste minuut zette valken’68 veel druk door handig gebruik te maken van de twee snelle buitenspelers. Na vijf minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong vanaf de penaltystip. DSO-doelman Leon Kleis werd door Robbert van Delft de verkeerde hoek ingestuurd: 1-0. Vijf minuten later was de stand alweer gelijk getrokken. Leslie van den Berg was scherp en scoorde uit een vrije trap van Jay Weber de 1-1.
De ploeg uit Zoetermeer miste duidelijk vorm en het werd dan ook al snel helder dat het een moeilijke middag zou worden in Valkenburg. Op alle fronten kwam DSO te kort. Voorhoede, middenveld en achterhoede speelden onder het niveau wat verwacht mocht worden van een ploeg met de doelstelling om te promoveren.

Toen de mannen van Valken’68-trainer Arie van Duijn voor rust ook nog de 2-1 (Ronald Kuijt) en de 3-1 (opnieuw Robbert van Delft) op het scorebord wisten aan te tekenen, werd duidelijk dat DSO uit een ander vaatje moest gaan tappen. Die boodschap hadden de mannen van Soekhai duidelijk begrepen.

Ze probeerden in de tweede 45 minuten de schade te herstellen, maar het bleek tevergeefs. DSO kwam sterk uit de kleedkamer en begon goed aan de tweede helft. Door meer strijd en beter verzorgd voetbal creëerde het meer kansen dan in de eerste helft.
De stand van het scorebord bleef na negentig minuten spelen echter onveranderd. Ook de extra tijd die werd ingelast door een zware blessure van Lars van Bommel kon niet worden benut. DSO zakt na de derde nederlaag in deze competitie naar de achtste plaats met zeven punten achterstand op koploper RCL. Valken ’68 klimt na deze overwinning naar de zesde plaats en boekte haar tweede overwinning op rij.