panters karakterNa de verdiende winst van de Zoetermeer Panters op HIJS (6-2, red.) was het zondagavond tijd voor de bekerwedstrijd in Amsterdam tegen de Amstel Tijgers. Na een vroege achterstand kwam de ware Zoetermeerse mentaliteit naar boven met een eindstand van 2-4 als resultaat.

De periode was nog maar net begonnen of de Panters moesten al een goal incasseren: In de eerste minuut passeerde Daniel Lam Panters goalie Kevin Riedijk. Toch liet de Zoetermeerse formatie zich niet zomaar uit het veld slaan en ging vol de aanval in. Dat resulteerde in de negende minuut in de gelijkmaker door Pascal van de Velde. De Amstel Tijgers bleven druk uitoefenen, maar ook de Zoetermeerders kwamen regelmatig gevaarlijk uit de hoek. Echter zonder resultaat waardoor met een 1-1 stand de rust werd ingegaan.

Loon naar werken

De tweede periode leek weer een vroege tegengoal voor de Tijgers op te leveren, maar deze werd afgekeurd. Ook de Panters hadden geen geluk met een schot van Ludek Skop die op de lat kwam. Op 7 minuut 4 was het dan eindelijk loon naar werken: Thomas Borgman passeerde de Tijgers goalie en bracht de stand op 1-2 voor de Silverdome Panters. De kansen voor beide  teams bleven aanwezig, maar werden in deze periode niet meer benut.

Na de pauze voerde de Panters de druk op en dat leverde in de 42 ste minuut de 1-3 op. Doelpuntenmaker dit keer was Cas Staps. De 1-4 hing ook al in de lucht en na zes minuten in de periode was het Ludek Skop die heel efficiƫnt de puck in de Amsterdamse goal werkte. Amstel Tijgers deed vijf minuten voor tijd nog wat terug toen Daniel Lam de 2-4 liet aantekenen. Een slot offensief van de Amsterdamse formatie leverde geen goals meer op waardoor dit de eindstand werd.

Komende vrijdag staat in het Silverdome de beker confrontatie met de UNIS Flyers uit Heerenveen op het programma. Puck Drop is om 20.45 uur.