SVO leidenAfgelopen zaterdag moest SVO het thuis opnemen tegen het hoger geklasseerde v.v Leiden in de 4de klasse A. Na al de eerste vier duels te hebben verloren moest er dit keer gewonnen op het Buytenpark. Het zal dit seizoen wel erg lastig worden voor SVO om zich te handhaven in de 4de klasse A. Na al de eerste vier wedstrijden te hebben verloren (en uitschakeling in de beker), moest trainer Fred van Dokkum iets bedenken om het tij te keren.

Wederom begon SVO erg zwak aan zijn vijfde wedstrijd van het seizoen. Na nog geen 20 minuten spelen stond het alweer 0-2 voor vv Leiden. Na klungelig verdedigen van SVO maakte vv Leiden in de 10de minuut de 1-0. Vijf minuten later stond ook al de 0-2 op het scorebord door een fantastisch afstandsschot (vol op de slof genomen) dat stijf de kruising invloog. Wat SVO ook probeerde, het wilde maar niet lukken. Pas in de 35ste minuut kwam SVO toe aan zijn eerste degelijke schot op doel, maar helaas voor SVO stond de doelman in de weg. V.v Leiden ging vrolijk verder met aanvallen en kreeg kans op kans. SVO mocht dan ook blij zijn dat het de rust inging met maar een 0-2 achterstand.

Na de pauze begon SVO de 2de helft even matig als in de 1ste helft. Door een lucky goal van Wouter Stuurman (keeper liet een kopbal van 1meter door zijn handen glippen) werd het nog wel 1-2, maar onder de indruk raakte vv leiden allerminst. V.v Leiden schakelde een tandje bij en ging rustig verder met waar het in de eerste helft gebleven was. In de 60ste minuut stond het dan ook 1-3 en was het verzet van SVO gebroken (een schitterende boog kopbal over keeper Dennis de Vries heen). SVO was mentaal duidelijk stuk en v.v Leiden walste over de Zoetermeerders heen, met in de 65ste minuut de 1-4 en in de 75ste minuut de 1-5. Schoten op de paal, lat en goed keeperswerk van Dennis de Vries zorgden ervoor dat de eindscore maar 1-5 bleef in het voordeel van vv Leiden.

SVO zal de komende weken serieus aan de bak moeten als het nog iets van het seizoen wil maken. Momenteel staat SVO met vijf wedstrijden en nul punten stijf onderaan in de 4de klasse A.

Opstelling van trainer Fred van Dokkum ; Dennis de Vries, Wouter stuurman, Rick Prins, Michael Jongejan, Jasper van Vliegen, Dave Elderhorst, Timothy van Leeuwen, Mark van Domburgh, Arjen van Santen, Jeffrey van Dokkum en Fouad Annouri.