568A9236Na de teleurstellende nederlaag tegen CWO van afgelopen week was het van groot belang voor het Zoetermeerse DSO om te winnen in en tegen Monster. De ploeg van Marten Glotzbach had de punten echter ook hard nodig om uit de onderste regionen te komen. Vorig seizoen lukte het Glotzbach nog om met zijn ploeg in de laatste minuten twee punten af te pakken van DSO.

Arbiter Steenbergen begon de wedstrijd met een minuut stilte in acht te nemen ter nagedachtenis aan een overleden lid van verdienste van Sportclub Monster. Direct na het beginsignaal kwam de Westlandse ploeg goed uit de startblokken en kreeg het binnen een kwartier meerdere mogelijkheden om de score te openen. Tot opluchting van het meegereisde publiek uit Zoetermeer kreeg de formatie van trainer Faizel Soekhai na dit eerste kwartier meer vat op de wedstrijd en wist het de druk op het Westlandse doel op te voeren.
Vijf minuten voor de rust kwamen de Zoetermeerders op een 0-1 voorsprong na een uitstekend ingeschoten vrije trap van zo’n twintig meter. In plaats van de ontbrekende vrije trappen-specialist Vincent Visser (blessure) nam Mike Montanus plaats achter de bal en krulde deze in de kruising achter keeper Willem-Jan Broch. Diezelfde Mike Montanus had twee minuten later de wedstrijd op slot kunnen gooien maar miste doel.
Zoals het de wedstrijd begon kreeg sc Monster ook na rust direct de mogelijkheid om (de aansluitende treffer) te scoren, maar Perry van der Knaap faalde. In plaats van de aansluiting voor Monster was het DSO dat op 0-2 kwam. Na goed doorzetten bracht Mike Montanus teamgenoot Leslie van den Berg in stelling die vervolgens zonder twijfelen uitstekend afrondde. sc Monster ging hierop de lange bal spelen en bracht in de laatste fase van de wedstrijd een extra spits binnen de lijnen. Met meer lengte in de voorhoede probeerde de ploeg van trainer Marten Glotzbach de druk op te voeren, maar doelman Leon Kleis slaagde er opnieuw in zijn doel schoon te houden. Kleis heeft in deze competitie nog geen tegendoelpunt te verwerken gehad.
sc Monster zakt door deze nederlaag naar de dertiende positie. DSO stijgt naar een vierde plaats met slechts één punt achterstand op de koploper.

Tekst en foto: Eric de Wit