panters

De ijshockeyers van de Silverdome Panters wonnen afgelopen zaterdag de bekerwedstrijd tegen GIJS uit Groningen met 8-1. In een eenzijdige wedstrijd kwamen de Panters geen moment in gevaar.

Silverdome Panters ging voortvarend van start tegen debutant GIJS. Het was aanvoerder Joy Turpijn die al in de derde minuut de eerste goal van het ijshockeyseizoen scoorde. In de achttiende minuut maakte Jurryt Smid de 2-0 zorgde. Het gejuich was nog niet verstomd of Bas Tammerijn scoorde de derde goal voor de Silverdome Panters

Marge

De tweede periode begon met een aantal straffen voor GIJS, maar daar profiteerden de Panters niet van. Daar kwam in de negende minuut verandering in: de nieuwe Tsjechische aanwinst van Zoetermeer, Ludek Skop, schoot de puck langs de Groningse goalie en bracht de stand op 4-0. Doelpunt nummer vijf hing al in de lucht en werd uiteindelijk gescoord in de veertiende minuut door Thomas Borgman. Op weg naar een nog grotere marge was het in de zestiende minuut Cas Staps die de 6-0 binnen schoot.

Eretreffer

De Panters waren in het derde part wederom het dominante team. Toch scoorde GIJS in de dertiende minuut de eretreffer. Het Zoetermeerse antwoord kwam al snel. In dezelfde minuut was het Thomas Borgman die met zijn tweede goal van de avond voor van 7-1 zorgde. Een paar seconde voor het eindsignaal was Scott van den Elskamp die de 8-1 eindstand aantekende.

Komende vrijdag staat er nog een bekerwedstrijd bij regiogenoot HIJS Hokij Den Haag op het programma. Aanvangstijd in de Uithof is 20.30 uur.