sevtoernooiWalking Football is een laagdrempelige voetbalvorm en is uitermate geschikt voor de senioren onder ons. Elke zondagochtend komen met name 55 & 60 plussers bijeen om een potje walking Football te spelen op het Cruyff Court Meerzicht naast Tenniscentrum Meerzicht alwaar ook het sociale gedeelte plaatsvindt. Rond half elf wordt daar eerst koffie/thee gedronken en de week doorgenomen door de SweetLake OldStars.

Meestal al voor elf uur zijn de eersten al bezig om een balletje te trappen. Mannen en vrouwen spelen dan zonder te rennen voetbal. Slidings mogen natuurlijk ook niet en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Hiermee ontstaat er meer gelijkwaardigheid onder de deelnemers zodat het voor iedereen makkelijk is om mee te doen. Een landelijk initiatief is hier lokaal opgepakt en heeft gretige aftrek. Soms worden er zelfs wedstrijdjes gespeeld tegen anderen. Plezier is de basis, ook na afloop worden de soms hilarische momenten onder het genot van een verfrissing nog eens met elkaar gezellig nabesproken. Kortom: niemand is te oud om te sporten of zoals een dame van 68 laatst riep: "Te oud om te voetballen?, welnee joh, je bent pas oud als je niet meer voetbalt!".

 image-5288921

Info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of 0647853183

 

Tekst Marja de Laaf
Foto's René van Oeffel & Internet

 

-advertenties-

-goede doel-