Foto A Hagener 291016Foto A Hagener 291016 edEen veelbelovende seizoenstart afgelopen zaterdag bij het HagenerDegenturnier voor de broers Maurits en Frederik Remmen van Schermvereniging Zaal Kardolus. Bij dit gerenommeerde jeugdtoernooi deden beiden mee in hun eigen leeftijdscategorie.

Maurits startte in een poule met 14 jongens waarvan het merendeel uit Duitsland en Cas Dekkers uit Den Bosch.

In de voorrondes wist Maurits al zijn partijen te winnen waardoor hij een vrijstelling kreeg voor de eerste eliminatieronde. In de daaropvolgende partij tegen Jann-Rouven Schmidt kwam hij achter maar wist hij bij de stand 9-9 alsnog de partij naar zich toe te trekken. In de halve finale tegen Robert Kammeier won hij met 10-8 en ging door naar de finale tegen Jakob Stange (Fechtzentrum Solingen). Deze finale ging helaas kansloos verloren, waardoor Maurits genoegen moest nemen met een overigens fraaie tweede plek.

In de leeftijdscategorie van zijn jongere broer Frederik waren er 9 schermers aanwezig en was hij de enige Nederlander. Van de acht partijen in de voorrondes wist hij er vijf te winnen. In de eerste eliminatieronde tegen Tom Hochgrefe won Frederik zijn partij met 10-6 en kwam hierdoor in de halve finale. De halve finale tegen Leandro Macchiano ging lang gelijk op maar werd helaas nipt verloren met 10-9. Hierdoor kwam Frederik uiteindelijk op een verdienstelijke gedeelde derde plek.

Foto B Hagener 291016 ed Foto B Hagener 291016

Winnaar werd Max-Julius Heinecke van TV Dillenburg.

Maurits en Frederik spelen a.s. zaterdag een thuiswedstrijd in Schermschool Kardolus aan het Speulderbos. Zij komen dan in actie bij de 1e wedstrijd in de jeugdcompetitie om de Gerda Kardolus-Rolving Trofee van het nieuwe seizoen.

 

Foto’s: M-P. Remmen

 

-advertenties-

-goede doel-