568A1480Dylan de Haan in duel met Jason Postema, Wesley Valk van CVV Zwervers kijkt toe

DSO en cvv Zwervers stonden dinsdagavond tegenover elkaar voor de tweede ronde van het toernooi om de districtsbeker. Het duel was eerder uitgesteld geweest in verband met het overlijden van de teamleider van DSO Rob Duivelshof.

In de eerste helft waren er van beide kanten veel combinaties te zien, alleen waren de teams slordig in de afronding. DSO kwam in het eerste half uur van de wedstrijd niet in gevaar, maar een kwartier voor de thee liep de ploeg van Faizel Soekhai toch tegen een achterstand aan toen Djenley Arkhurst de bal over doelman Dennis Harteveld binnen de palen schoot: 0-1.
De tweede helft gaf een beter spelend DSO te zien. Na tien minuten spelen zag Jay Weber van DSO kans de bal na een verdedigingsfout te onderscheppen en de gelijkmaker te scoren: 1-1. De laatste fase van de wedstrijd was van Zoetermeerse kant weer slordig. Tien minuten voor tijd kreeg invaller Rik Kuperus een grote kans nadat hij alleen op doelman Rik de Vries af mocht gaan, maar hij miste scherpte.
Kort voor het eindsignaal scoorde Arsenio Halfhuid toch nog de 2-1. En dat betekent dat DSO ook in de schaal zit voor de loting van de volgende ronde.

Foto en tekst: Eric de Wit