568A1568

Dylan de Haan van DSO vecht een duel uit met de sterk spelende Tom van Veel van Honselersdijk

Twee ploegen met exact hetzelfde aantal punten stonden tegenover elkaar op sportpark de Strijphorst: sv Honselersdijk en DSO. Beide trainers stuurden hun ploeg dan ook het veld in met maar één duidelijke boodschap; winnen om de aansluiting met de top te behouden.

De ploeg van trainer Piet Boon, die bezig is aan zijn zesde seizoen bij de sv Honselersdijk, wist afgelopen weekend met 3-1 te winnen van Lyra. De Westlanders promoveerden afgelopen jaar naar de tweede klasse en doen het dit seizoen naar tevredenheid en draaien mee in de middenmoot. De Zoetermeerse formatie van Faizel Soekhai won de zeer beladen wedstrijd van Soccer Boys met 2-1. Bovendien speelde DSO afgelopen dinsdag de uitgestelde KNVB-bekerwedstrijd en wist knap zondag eersteklasser cvv Zwervers uit te schakelen (2-1).
De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud toen Arsenio Halfhuid van DSO zijn ploeg op voorsprong schoot. Een uitstekend genomen vrije trap buiten de zestienmeter werd door Halfhuid buiten bereik van keeper Boy Zuiderwijk ingeschoten: 0-1. Tien minuten later had Mike Montanus de kans om de score in een vroeg stadium te vergroten, maar dit keer stond Boy Zuijderwijk goed opgesteld en pareerde het één-op-één duel met Montanus. In deze fase van de wedstrijd kregen beide ploegen kans om doel te treffen. sv Honselersdijk-speler Ricardo van der Zijden schoot voorlangs en Tom van Veen raakte het aluminium. Een kwartier voor afloop van de eerste helft scoorde Mike Montanus de 0-2, maar na overleg met zijn assistent keurde arbiter Post het doelpunt af wegens vermeend buitenspel. Drie minuten later was het diezelfde Montanus die doel trof en de stand op 0-2 bracht. DSO speelde op beslissende momenten te veel de lange bal. Op slag van rust bracht Tom van Veen de spanning in de wedstrijd terug: 1-2.
De tweede helft kenmerkte zich door meer strijd. Het spelbeeld bleef nagenoeg hetzelfde, maar voor het publiek was het een aantrekkelijkere wedstrijd om te zien. Verdedigend maakte DSO het zich nog moeilijk door slordig uit te verdedigen, waardoor de thuisploeg een aantal keer gevaarlijk voor het doel van DSO kon komen. Keeper Leon Kleis kreeg het hierdoor nog onnodig druk. Twintig minuten voor tijd kregen Kevin Mbemba en Arsenio Halfhuid grote kansen om de score in het voordeel van de Zoetermeerders te vergroten, maar beiden faalden in de afronding. De formatie van Soekhai maakte het zich in de slotfase nog onnodig moeilijk en nadat de DSO-spelers Vincent Visser en Leon Kleis ongelukkig met elkaar in aanraking waren gekomen, wees arbiter Post resoluut naar de stip. Post was niet tot andere gedachten te brengen en bleef bij zijn beslissing. Tom van Veen, veruit de meest dreigende speler van sv Honselersdijk, mocht hierop aanleggen vanaf elf meter en scoorde zijn tweede doelpunt en liet keeper Leon Kleis kansloos: 2-2.

Spanning
De slotfase werd hierdoor extra spannend en de ploeg van Piet Boon rook kansen om deze wedstrijd winnend af te sluiten. In de extra tijd zocht Tim Lamboo van DSO slim het duel binnen het strafschopgebied van sv Honselersdijk en werd licht beroerd. Tegen alle verwachtingen in wees scheidsrechter Post opnieuw naar de stip, nu in het voordeel van DSO. Was hier sprake van een goedmakertje? Leslie van den Berg bleef koel en schoot de bal langs keeper Zuijderwijk: 2-3. Door deze overwinning stijgt DSO naar een vijfde positie.

Foto en tekst: Eric de Wit