Michelle Dekker wint Europa CupSnowboardster Michelle Dekker heeft in SnowWorld Landgraaf de eerste Europa Cup parallelslalom van het seizoen op haar naam geschreven. De 21-jarige Zoetermeerse bleef voor thuispubliek een groot aantal wereldtoppers voor, onder wie de Oostenrijkse Julia Dujmovits (6e), de olympisch kampioene op dit onderdeel.


"Dat ik na de ziekte van Pfeiffer meteen de eerste wedstrijd win, is echt fantastisch", straalde Dekker na afloop. "Vorig jaar heb ik maar drie wedstrijden kunnen rijden. In januari werd ik ziek. Ik voel me nu al een paar maanden goed en ik heb veel krachttraining gedaan, maar ik heb relatief weinig kunnen snowboarden. Daardoor wist ik niet hoe het zou gaan en waar ik stond", vervolgde de winnares.

Precies een jaar geleden eindigde ze in Landgraaf bij de Europa Cup nog als achtste. Toen kampte ze echter met een voetblessure. Begin 2016 werd dus de ziekte van Pfeiffer bij haar geconstateerd. Op topsportcentrum Papendal, waar ze woont en traint, werkte het nationaal selectielid van de Nederlandse Ski Vereniging de afgelopen maanden aan haar herstel. Dit seizoen richt ze zich weer hoofdzakelijk op de World Cups. Ook staan de WK snowboarden (7 t/m 19 maart 2017 in Sierra Nevada) deze winter op de kalender.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-